Waargebeurde feelgood hondenfilm met Mark Wahlberg vanaf vandaag te streamen

Films
zondag, 21 juli 2024 om 19:00
pa7jm1tioa2dzfke1zoqo4chvg8
Vanaf vandaag is de avonturenfilm Arthur the King, met Mark Wahlberg, te streamen via Prime Video. De film, geregisseerd door Simon Cellan Jones en geschreven door Michael Brandt, vertelt een waargebeurd verhaal gebaseerd op het boek Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home van Mikael Lindnord.
Het verhaal begint in 2015 in Costa Rica, waar Michael Light (gespeeld door Mark Wahlberg), een Amerikaanse avontuurlijke racer, en zijn team op de eerste dag van een wedstrijd vast komen te zitten door een slechte beslissing om tegen de stroom in te kajakken. Dit leidt tot wrijving binnen het team, met name met Leo (Simu Liu), een van de teamleden.
Na een carrièrepauze van drie jaar besluit Michael in 2018 om nog één keer deel te nemen aan een wedstrijd, vastbesloten om eindelijk een overwinning te behalen. Hij stelt een team samen bestaande uit Olivia (Nathalie Emmanuel), een ervaren klimmer, en Chik (Ali Suliman), een oudere racer die herstellende is van een knieblessure. Op aandringen van zijn sponsor wordt ook Leo aan het team toegevoegd, ondanks eerdere conflicten. Het team vertrekt naar de Dominicaanse Republiek voor een vijfdaagse race door ruig bergachtig junglegebied.
Tijdens de race ontmoet Michael een gewonde zwerfhond, die hij voedt met wat vleesballetjes. Tot zijn verrassing volgt de hond, die later Arthur genoemd wordt, het team door de jungle en redt hen zelfs van een gevaarlijke val. Het team adopteert Arthur als hun mascotte, en ondanks de ontberingen van de race groeit de band tussen de mens en de hond steeds sterker.
Op Rotten Tomatoes heeft de film een audience-score van 95% en een gemiddelde beoordeling van 7.0 op IMDb. Arthur the King is nu te zien op Prime Video. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!