Iconische filmklassieker "The Godfather" alleen nog deze maand beschikbaar op Netflix

Films
vrijdag, 10 november 2023 om 18:53
7egep5iprnpy1hxpme6e1uigojl
Twee iconische films die het misdaadgenre hebben gedefinieerd, "The Godfather" (1972) en het vervolg "The Godfather Part II" (1974), zijn nog slechts enkele dagen te streamen op Netflix. Onder leiding van Francis Ford Coppola en gebaseerd op de bestseller van Mario Puzo, zijn beide films nog tot 30 november beschikbaar op de streamingdienst.
De film neemt ons mee in de intrigerende wereld van de familie Corleone, geleid door patriarch Vito Corleone, meesterlijk vertolkt door Marlon Brando. Tussen 1945 en 1955 ontvouwt de film het verhaal van macht, loyaliteit en verraad binnen de georganiseerde misdaad. In de kern richt het verhaal zich op de transformatie van Vito's jongste zoon, Michael Corleone, gespeeld door Al Pacino, van een aarzelende buitenstaander tot een meedogenloze mafiabaas.
rspw7tgch9c6nqiczef4kzjfoq5 1140x570
Still 'The Godfather' via TMDB
Bij de release werd "The Godfather" de best verdienende film van 1972, met lof van zowel critici als het publiek. Het succes van de film reikte zelfs tot aan de Academy Awards, waar het de prijzen voor Beste Film, Beste Acteur (Brando) en Beste Bewerkte Scenario (Puzo en Coppola) in de wacht sleepte.
De film lanceerde de carrière van Coppola, Pacino en andere cast- en crewleden. "The Godfather" is een tijdloze klassieker die een plek heeft veroverd in het Amerikaanse Nationaal Filmarchief en wordt beschouwd als de op één na beste film in de Amerikaanse cinema volgens het American Film Institute.
w7ws1khetb08kq0f8s5ec3ibwnv 1140x570
Still 'The Godfather Part II' via TMDB
Na het immense succes van "The Godfather" keerde Coppola terug met een vervolg dat niet alleen aan de verwachtingen voldeed maar voor velen deze overtrof. "The Godfather Part II" weeft op meesterlijke wijze twee parallelle verhalen samen - één dat het opkomen van Vito Corleone in het begin van de 20e eeuw portretteert, en de andere dat de heerschappij van Michael in de jaren '50 verkent.
Uitgebracht in 1974 zette het vervolg de erfenis van zijn voorganger voort. Het oogstte lof van critici en behaalde commercieel succes, met maar liefst zes Academy Awards, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur (Coppola) en Beste Mannelijke Bijrol (voor Robert De Niro, die de jonge Vito Corleone vertolkte). De gelaagdheid van het verhaal, gecombineerd met uitmuntende acteerprestaties, bevestigde de status van dit vervolg als een van de meest indrukwekkende in de geschiedenis van de film.
Of je nu geboeid wordt door de onvergetelijke vertolking van Marlon Brando als Vito Corleone of gegrepen wordt door de meeslepende transformatie van Al Pacino als Michael, aarzel niet om de briljantie van "The Godfather" en "The Godfather Part II" te ervaren voordat ze op 30 november van de streamingdienst verdwijnen.