'Shrek 5' met originele cast aangekondigd: DreamWorks Animation breidt Shrek-universum uit met nieuwe spin-offs

Films
dinsdag, 04 april 2023 om 15:45
2l5uhzbcp9cx1pwkldisj0gv9jb
Chris Meledandri, de oprichter en CEO van Illumination, heeft het druk. Naast de lancering van "The Super Mario Bros. Movie" werkt hij ook aan verschillende nieuwe films en sequels in zijn animatie-imperium, waaronder vervolgen op "Sing", "Despicable Me" en "The Secret Life of Pets", evenals een nieuwe originele films genaamd "Migration."
Naast al dat werk is Meledandri ook een creatieve partner van DreamWorks Animation en wil hij de "Shrek"-franchise nieuw leven in blazen. Hij wil de originele stemmencast van de film terugbrengen, inclusief Mike Myers, Cameron Diaz en Eddie Murphy voor "Shrek 5". "Het is niet zo verschillend van het proces dat we hebben doorgemaakt met 'Mario', waar je kijkt naar de kernelementen waar het publiek van houdt, en je doet je best om die kernelementen te eren," zei Meledandri. "En dan werk je hard om verhaalelementen en nieuwe personages te bouwen die je meenemen naar gloednieuwe plaatsen. De originele cast is een groot onderdeel daarvan."
Volgens Meledandri verlopen de onderhandelingen met de acteurs goed. "We verwachten dat de cast terugkomt. De gesprekken beginnen nu, en elke indicatie die we hebben gekregen wijst erop dat er enorm veel enthousiasme is van de acteurs om terug te keren.”
bnthsd3uqqlzivwbdogpnx3scff 1140x570
Shrek, DreamWorks ©
Na het succes van de "Shrek"-spin-off sequel "Puss in Boots: The Last Wish" in 2022, liet Murphy zijn enthousiasme blijken om terug te keren in de rol van Donkey. Meledandri zei dat hij "verheugd" was toen hij Murphy's opmerkingen las en voegde eraan toe: "Het is een bewijs van zijn sterke enthousiasme voor een rol die hij zo briljant heeft vertolkt en echt heeft gecreëerd samen met de makers van DreamWorks.”
Op de vraag of hij dacht dat Donkey een personage was dat zijn eigen film kon dragen, antwoordde Meledandri: "Zonder twijfel." Met het succes van de "Puss in Boots"-spin-offs zou een Donkey-film wel eens de juiste zet kunnen zijn om de "Shrek"-franchise levendig te houden.