Schrijver Sid Lukkassen en podcastmaker Peter van Asselt kondigen grensverleggende documentaire aan

Films
zondag, 05 november 2023 om 19:57
thumb0
Schrijver en politiek filosoof Sid Lukkassen werkt samen met podcast- en documentairemaker Peter 'Poppencast' van Asselt aan een grensverleggende documentaire over het fenomeen van de gekozen burgemeester, dat hebben de twee eerder vanavond bekend gemaakt. De samenwerking belooft een diepgaande verkenning van een onderwerp dat de fundamenten van lokale democratie raakt.
In een wereld die steeds verder globaliseert groeit het besef dat lokale aangelegenheden het beste op lokaal niveau kunnen worden geregeld. Dit concept van decentralisatie en regionale autonomie vormt de kern van de aankomende documentaire van Lukkassen en Van Asselt. Dit brengt hen tot de kern van het burgemeesterschap, vaak liefkozend de 'burgervader' genoemd. De vraag rijst: is het niet hoog tijd dat we zelf onze burgemeesters kiezen? Hoe functioneert dit systeem in andere landen?
img 3901 1140x570
Still 'Sid Lukassen' via The Nerd Shepherd
Lukkassen en Van Asselt streven ernaar inzicht te verschaffen in dit belangrijke onderwerp, en hun reis begint in Duitsland, waar de verkiezing van een AfD-burgemeester in Raguhn-Jessnitz tot interessante vragen heeft geleid. Hoe verlopen burgemeestersverkiezingen in Duitsland en België? Welke kernwaarden liggen ten grondslag aan het burgemeesterschap in deze landen?
Voor degenen die niet bekend zijn met Sid Lukkassen: de politiek filosoof heeft als onderzoeker gewerkt voor de fractie van de Europese Conservatieven en Hervormers in het Europees Parlement en staat bekend om zijn invloedrijke boeken en opinie-artikelen die breed worden gelezen. Lukkassen heeft niet alleen zijn sporen verdiend als politiek filosoof, maar is ook een bekend game- en filmrecensent voor The Nerd Shepherd. Nu stapt hij in de schijnwerpers om het fenomeen van de gekozen burgemeester te onderzoeken.
De titel en releasedatum van de documentaire zullen op een later moment worden onthuld, maar één ding is zeker: Sid en Peter staan op het punt om een leerzaam en boeiend avontuur aan te gaan, waarin ze een onderwerp aansnijden dat zelden wordt behandeld door documentairemakers.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!