Popeye maakt langverwachte comeback in nieuwe live-actionfilm

Films
woensdag, 20 maart 2024 om 14:00
v72agyqpcx5kld1avzstxoxfs4d
Popeye, de iconische zeeman bekend om zijn liefde voor spinazie en stoere avonturen, staat op het punt om terug te keren naar het witte doek, zo meldt Variety. Chernin Entertainment en King Features hebben plannen aangekondigd voor een nieuwe live-action speelfilm rondom het geliefde personage, wat de eerste grote herinterpretatie is sinds Robin Williams hem tot leven bracht in de film Popeye uit 1980.
Het project wordt geschreven door Michael Caleo, bekend van zijn werk aan producties zoals Sexy Beast, The Family, en The Sopranos. Met dit creatieve team aan boord kunnen fans een frisse kijk verwachten op de avonturen van de bekende zeeman. Hoewel de adaptatie uit 1980, geregisseerd door Robert Altman en met Williams naast Shelley Duvall als Olive Oyl, aanvankelijk gemengde recensies ontving, heeft het inmiddels een cultstatus verworven en kritische herwaardering gekregen.
Popeye begon zijn avontuur als een bijfiguur in Elzie Segars' krantenstrip Thimble Theatre, waarin het verhaal voornamelijk draaide om Olijfje en haar familie. Het was al een decennium lang een populaire reeks toen Popeye in 1929 zijn opwachting maakte. Deze zeeman, die door het eten van spinazie buitengewoon sterk werd, veroverde al snel de harten van velen en nam al snel de hoofdrol op zich. De strips waren geliefd om hun ironische humor en opwindende verhaallijnen.
Door de jaren heen is Popeye uitgegroeid tot een cultureel icoon dat symbool staat voor kracht, veerkracht en een liefde voor spinazie. In de afgelopen jaren hebben toegewijde fans de geest van Popeye levend gehouden door middel van creatieve fan-made inhoud, waaronder fictieve filmtrailers die miljoenen views hebben verzameld op het internet. Deze creatieve herinterpretaties stellen Popeye voor als een geduchte krijger à la Dwayne Johnson, wat hint op mogelijke richtingen die de aankomende live-action adaptatie zou kunnen verkennen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!