Waargebeurde dramafilm met 'Frasier'-ster Kelsey Grammer nu te zien op Netflix

Films
vrijdag, 02 februari 2024 om 9:30
1
Vanaf vandaag is de waargebeurde dramafilm Jesus Revolution te zien op Netflix. Geregisseerd door Jon Erwin en Brent McCorkle, vertelt de film het waargebeurde verhaal van Greg Laurie, gebaseerd op het autobiografische boek met dezelfde naam. Met in de hoofdrollen Joel Courtney, Jonathan Roumie, en Kelsey Grammer, neemt de film de kijker mee naar het Californië van de late jaren 1960, waar een opmerkelijke beweging plaatsvond.
In het hart vanJesus Revolutionstaan drie figuren centraal: de tiener Greg Laurie gespeeld door Joel Courtney bekend van zijn rol in Super 8 en The Kissing Booth, de christelijke hippie Lonnie Frisbee, gespeeld doorThe Chosen-acteur Jonathan Roumie en predikant Chuck Smith, gespeeld doorFrasier-ster Kelsey Grammer. Het verhaal volgt hun betrokkenheid bij de Jesus-beweging, die Californië in de late jaren 1960 overspoelde.
ewasqlzncz6edzkbchd2atxi81z 1140x570
Still 'Jesus Revolution' via TMDB
In 1968 wordt de gerespecteerde, doch strenge predikant Chuck Smith geconfronteerd met de realiteit dat zijn kerk, Calvary Chapel, langzaam wegkwijnt. Hij merkt dat hij geen connectie kan maken met de jongere, vrijgevochten hippiegeneratie. Het tij keert als zijn dochter Janette een kleurrijke hippie lifter genaamd Lonnie Frisbee oppikt.
Lonnie, die rond reist en mensen vertelt over het werk van Jezus, wekt aanvankelijk argwaan bij Chuck, maar al snel wordt hij warm van de boodschap van Lonnie. De kerk van Smith wordt al snel overspoeld door meer hippies, en wanneer Lonnie Chuck introduceert bij de opkomende bandLove Song, krijgt Chuck een nieuwe kijk op de jongeren. Samen met Lonnie start hij een succesvolle beweging om hippies en andere jongeren te evangeliseren.
Greg Laurie speelt een centrale rol in dit verhaal. Als Amerikaanse evangelische auteur, pastor, en evangelist is hij de senior pastor van Harvest Christian Fellowship in Riverside, Californië, en de oprichter van Harvest Crusades. Zijn levensverhaal, zoals verteld inJesus Revolution.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!