Jesse Eisenberg schittert als Bigfoot in nieuwe surrealistische dramafilm 'Sasquatch Sunset'

Films
zaterdag, 20 januari 2024 om 21:11
65d7t8wgzfpjotvip1hqvhfy0fc
Jesse Eisenberg, bekend van The Social Network en de obscure dramafilm van vorig jaar, Manodrome, schittert samen met Riley Keough in de absurde, surrealistische dramafilm Sasquatch Sunset, waarbij de acteurs in de huid kruipen van de familie Bigfoot. De acteurs spraken met Variety over hun ervaring op de set en verklappen meer over hun beleving als Bigfoot en het acteren zonder ook maar één woord te spreken.
De acteurs brachten meerdere uren door in de make-upstoel om de ingewikkelde prothesen aan te brengen die nodig waren om twee van de titelpersonages te spelen in "Sasquatch Sunset," de nieuwe surrealistisch komische dramafilm van David en Nathan Zellner, die vrijdag in première gaat op het Sundance Film Festival.
30wizvx5lmiytsjxdgt1ncqx6a 1140x570
Still 'Sasquatch Sunset' via TMDB
"We zouden arriveren - en ik moest alles op mijn gezicht scheren - en dan was het twee uur in de stoel om haar, make-up en bont aan te brengen, en vervolgens in een kostuum te klimmen dat speciaal voor ons was gemaakt," zei Christophe Zajac-Denek, die ook in de film te zien is als een van de mythische wezens.
"Sasquatch Sunset wordt vaag omschreven als "een jaar in het leven van een unieke familie." De film, die geen dialoog bevat, belooft een ware weergave te zijn van het dagelijks leven van de Sasquatch. Alle acteurs spelen een versie van Bigfoot, dus Keough grapt dat "voor een deel van de film mensen het verschil niet zullen weten tussen de acteurs."
De opnames vroegen iets extra's van de acteurs vanwege de technische uitdagingen door al die prothesen. "Je moest opnieuw leren hoe je je gezicht moest bewegen," zei Keough. Eisenberg zei dat de intense make-up hem dwong om overdreven te acteren zodat de camera zijn gezichtsuitdrukkingen kon oppikken. "Je acteert 10% tot 30% meer dan je normaal zou doen in vergelijking met een film die de nuance van je gezichtsspieren oppikt," zei Eisenberg. "Je moet overdrijven."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!