Alle details over de nieuwe Harry Potter TV-serie op HBO Max

TV en Series
zaterdag, 20 januari 2024 om 23:09
4loxoezwt5wr9mooxezrfk96ldd
Tijdens het Max Streaming-evenement van vorig jaar april bevestigde Warner Bros. Discovery dat er een nieuw tijdperk aanbreekt voor Harry Potter-fans. Het bedrijf kondigde een televisieserie aan, gebaseerd op alle zeven boeken over de tovenaarsleerling, geschreven door J.K. Rowling, die tevens als uitvoerend producent zal optreden.
Deadline heeft grondig onderzoek gedaan en alle beschikbare details van dit veelbelovende nieuwe HBO Harry Potter-project boven water gehaald. Keren de originele castleden terug? Kunnen we meer Harry Potter-series verwachten? We zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij.
htmyefh7tqgzsxhcnnxxmoykqtl 1140x570
Still 'Harry Potter en de Gevangene van Azkaban' via TMDB
"Deze nieuwe Max Original-serie zal diep ingaan op elk van de iconische boeken waar fans al die jaren van hebben genoten," zei Casey Bloys, voorzitter en CEO van HBO & Max Content over het project, waarvan hij ook fans verzekerde dat het "een getrouwe adaptatie" zal zijn.
Eerdere berichten meldden dat elk seizoen van de serie zich zou richten op een boek uit de Harry Potter-serie, bestaande uit zeven romans. Maar Bloys verklaarde dat het project "10 opeenvolgende jaren" zou lopen, wat lijkt in te gaan tegen de bewering van 1 seizoen, 1 boek. Voor degenen die suggereren dat Fantastic Beasts zou kunnen worden gebruikt voor 10 seizoenen over 10 jaar, zei het leidinggevend personeel van WBD expliciet tijdens de aankondiging dat Fantastic Beasts geen deel zal uitmaken van de serie.
lupin tonks 12 1140x570
Still 'Harry Potter' via TMDB
Wat betreft een terugkeer van enige sterren uit de filmfranchise, zoals Daniel Radcliffe, Emma Watson of Rupert Grint - zeg nooit nooit. Het zou zeker een goede PR-stunt kunnen zijn, maar Daniel Radcliffe heeft eerder al gezegd dat hij liever aan de zijlijn blijft zitten. Een ander geliefd personage uit de oorspronkelijke films is Nymphadora Tonks, die in een interview met The Nerd Shepherd verklaarde dat ze graag zou terugkeren naar de nieuwe serie. "Ja, absoluut. 100%. Ik zou graag een leraar willen zijn. Ik ben nu oud genoeg om een leraar te zijn, denk ik."
Gevraagd naar eventuele andere Harry Potter-gerelateerde projecten, zei Zaslay: "We zijn vrij om te doen wat we willen. Sommige gebieden moeten we met J.K. doen, andere gebieden hebben we de volledige mogelijkheid om vooruit te gaan. We kunnen nog steeds andere eigendommen ontwikkelen."
Het is onduidelijk waar die grenzen liggen, maar het is duidelijk dat Warner Bros. Discovery meer Potter wil. Sinds hij de controle over het gefuseerde bedrijf heeft overgenomen, heeft Zaslav herhaaldelijk benadrukt dat zijn focus ligt op franchises, waarbij de Harry Potter IP een topprioriteit is. De nieuwe Harry Potter-serie wordt eind 2025, uiterlijk 2026 verwacht.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!