Matt Damon verovert Netflix met aangrijpend misdaaddrama

Films
zaterdag, 20 januari 2024 om 20:09
sfhkmvxjyonk08yz0wbjrxek4ii
Het aangrijpende misdaaddrama Stillwater uit 2021, geregisseerd door Tom McCarthy waarin Matt Damon de hoofdrol vertolkt als de hardwerkende arbeider Bill Baker, is momenteel razend populair op Netflix. De film had erg te lijden onder de gevolgen van de coronapandemie maar maakt nu een ware revival door op Netflix. Op het moment van schrijven staat Stillwater stevig in de top 5 van meest gestreamde films.
Stillwaterneemt ons mee van de uitgestrekte velden van Oklahoma naar het schilderachtige Marseille, waar Bill, zonder kennis van taal of cultuur, zijn vervreemde dochter probeert te redden van een beschuldiging die ze heftig ontkent. De film kan naast Matt Damon rekenen op een indrukwekkende cast, waaronder Camille Cottin en Abigail Breslin, die glans geven aan dit meeslepende misdaaddrama.
aziymokanhgf7kmx1s0pondmbxj 1140x570
Still 'Stillwater' via Netflix
Het verhaal vanStillwaterontvouwt zich rond Bill Baker, een arbeider die zijn leven in Oklahoma verruilt voor een overzeese reis naar Marseille. Zijn dochter Allison, gespeeld door Abigail Breslin, is verwikkeld in een moordzaak die haar toekomst op het spel zet. Zonder de taal of de Franse cultuur te begrijpen, begint Bill een moeilijke strijd om de onschuld van zijn dochter te bewijzen.
De film weet te overtuigen dankzij het meeslepende script van het Franse scenaristenduo Thomas Bidegain en Noé Debré, dat vervolgens werd bewerkt door Marcus Hinchey en regisseur Tom McCarthy zelf. Het project werd in 2019 versterkt door de toetreding van Matt Damon als hoofdrolspeler en werd opgepikt door Participant Media, hetzelfde productiebedrijf achter McCarthy's eerdere Oscarwinnende film Spotlightuit 2016.
Stillwater beleefde zijn première op 8 juli 2021 op het Filmfestival van Cannes en bereikte het bioscooppubliek op 30 juli van datzelfde jaar. Oorspronkelijk gepland voor een release in november 2020, moest de film echter wijken voor de uitdagingen van de wereldwijde coronapandemie. Gelukkig is de film nu ook te zien op Netflix, waarbij de film opnieuw de aandacht weet te trekken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!