"Gran Turismo" vertelt het ongelooflijke succesverhaal van Jann Mardenborough - Bekijk nu de eerste Trailer!

Films
dinsdag, 02 mei 2023 om 15:31
4125127 gtfilm
Zojuist heeft Sony Pictures de eerste trailer naar buiten gebracht van de langverwachte "Gran Turismo"-film. De film, gebaseerd op de populaire Playstation racesgames, belooft een spectaculaire en adrenaline-gevulde rit te worden.
Het verhaal volgt een jonge gamer, gespeeld door Archie Madekwe, die zijn vaardigheden op de virtuele racebaan geleidelijk aan meeneemt naar het echte leven. Hij wil niets liever dan een professionele autocoureur worden. Dit leidt tot een spannende confrontatie tussen hem en een gerespecteerde GT Academy-coureur, gespeeld door Orlando Bloom, die zich bedreigd voelt door het snel groeiende succes van de tiener.
2011 gt academy winner jann mardenborough joins competitors at the uk national final in 2013 1140x570
Foto 'Jann Mardenborough' via GT Academy (CC BY 2.0)
De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough, een Britse professionele coureur. In 2011 won hij de GT Academy-wedstrijd en werd daarmee de jongste winnaar ooit, na het verslaan van 90.000 andere deelnemers. Als beloning kreeg hij een plekje in het Nissan team voor de Dubai 24-uursrace. Vervolgens nam hij deel aan verschillende raceseries, waaronder de Formule 3 European Championship, de GP3 Series en de GP2 Series. Hij behaalde ook een derde plaats in de LMP2-klasse tijdens zijn debuut in de 24 uur van Le Mans in 2013.
De trailer belooft veel actie, avontuur en drama, en biedt een kijkje achter de schermen van de wereld van professionele autocoureurs. Het casten van bekende acteurs zoals Djimon Hounsou en David Harbour zorgt ervoor dat de film een breed publiek zal aanspreken. Regisseur Neill Blomkamp, die bekend staat om zijn visueel verbluffende sciencefiction-films zoals District 9 en Elysium, brengt zijn kenmerkende stijl en gevoel voor spectaculaire actie naar het racegenre. Gran Turismo draait vanaf 10 augustus in de bioscoop.