Bikkelharde actiefilm met Jason Statham nu te zien op Prime Video

Films
zondag, 26 november 2023 om 14:43
ds0zfb271cmazapsh9dmdbtylml
De Amerikaanse actiefilm "Crank" uit 2006, geregisseerd door Mark Neveldine en Brian Taylor, heeft zijn weg gevonden naar het streamingplatform Prime Video. Met een cast bestaande uit Jason Statham, Amy Smart, Jose Pablo Cantillo, Efren Ramirez en Dwight Yoakam, markeert deze film het debuut van beide regisseurs als zowel schrijvers als regisseurs. Lakeshore Entertainment en Lions Gate Films waren verantwoordelijk voor de productie en distributie van deze adrenaline-gevulde film.
Het verhaal begint wanneer Chev Chelios, een huurmoordenaar gespeeld door Jason Statham, plotseling hallucinerend ontwaakt, zonder enige herinnering aan wat er is gebeurd. Een mysterieuze dvd onthult de grimmige waarheid: Chev is vergiftigd met de Beijing Cocktail als vergelding voor een uitgevoerde opdracht. Zijn doelwit was Don Kim, een belangrijk figuur binnen de Japanse maffia.
a8ak5bamtu46hbka3d6avwrazlt 1140x570
Still 'Crank' via TMDB
De organisatie waarvoor Chev werkt, realiseert zich echter dat deze actie hun belangen schaadt. Als gevolg daarvan wordt Chev vergiftigd met de bedoeling hem binnen een uur te laten sterven. Adrenaline is het tegengif, en Chev moet zorgen dat hij voldoende adrenaline produceert of op kunstmatige wijze binnenkrijgt om zijn leven te redden. Zo begint zijn koortsachtige zoektocht naar de dader.
Een opvallend kenmerk van "Crank" is de overvloed aan verwijzingen naar videospellen, met name retro-gaming en arcadespellen. Critici, vooral op Rotten Tomatoes, merkten op dat de film eerder aanvoelde als een live-action videospel dan als een traditionele actiefilm.
kstvtem3ekuoeo7u7gjtzqkzuom 1140x570
Still 'Crank' via TMDB
"Crank" is een wilde achtbaanrit van begin tot eind, gedragen door Jason Statham. Voor liefhebbers van actiefilms met een vleugje videospel-esthetiek is deze film, nu beschikbaar op Prime Video, een absolute must-watch. Dus, buckle up voor een dosis adrenaline die je op het puntje van je stoel houdt.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!