"Emmy"-genomineerde dramafilm uit 2019 vanaf vandaag opnieuw te zien bij Netflix

Films
maandag, 13 november 2023 om 21:43
cjc829klryak9ujjp6lyaqljyb8
"American Son" is vanaf vandaag opnieuw beschikbaar op Netflix. De film, die zijn comeback maakt op de streamingdienst, neemt de kijker mee op een emotionele reis door de nachtelijke stormen van een moeder's zorgen. Geregisseerd door Kenny Leon en geschreven door Christopher Demos-Brown, die zijn eigen Broadway-stuk omvormde tot het scenario.
Het verhaal ontvouwt zich in een politiebureau in Miami tijdens een onstuimige nacht, waar Kendra Ellis-Connor, gespeeld door Kerry Washington, wacht op informatie over de verdwijning van haar zoon Jamal. Hier begint een aangrijpende zoektocht naar antwoorden, verweven met spanning, emotie en ongemakkelijke waarheden.
vgcimerxlner1st2rqxoypkdkjq 1140x570
Still 'American Son' via TMDB
Officer Paul Larkin, gespeeld door Jeremy Jordan, staat voor een dilemma als Kendra smeekt om informatie over Jamal. Zijn onervarenheid en gebrek aan kennis over het incident leggen echter een bureaucratische hindernis op haar zoektocht. Het protocol en zijn eigen onzekerheid dwingen hem om te wachten op Lieutenant John Stokes, gespeeld door Eugene Lee, de officier van dienst.
American Son is meer dan alleen een zoektocht naar een vermiste tiener. Het is een aangrijpend portret van raciale spanningen, ouderlijk verdriet en de strijd om begrip in een samenleving die vaak verdeeld is. Het verhaal legt niet alleen de nuances bloot van politieke protocollen en institutioneel onvermogen, maar werpt ook een scherp licht op de alledaagse realiteit van ouders die geconfronteerd worden met de harde realiteit van het opgroeien in een verdeeld Amerika.
oiznzqyem9ynanvextladzcszht 1140x570
Still 'American Son' via TMDB
Hoewel de film niet de meest lovende recensies heeft gekregen, kon deze wel rekenen op een nominatie voor een Primetime Emmy Award voor Outstanding Television Movie. Na een periode van afwezigheid keert de film vanaf vandaag terug op Netflix. Voor degenen die hem een paar jaar geleden hebben gemist, biedt dit wellicht een nieuwe kans om de film te ontdekken. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!