Mede-bedenker van "The Office" verkiest spin-off boven reboot: "Nieuwe serie binnen het universum van The Office"

TV en Series
maandag, 13 november 2023 om 20:44
Greg Daniels, mede-bedenker van de Amerikaanse versie van The Office, heeft recentelijk bekendgemaakt dat hij niet warm loopt voor een herstart van de geliefde serie. In een interview met The Wrap onderstreepte Daniels dat, ondanks het ontbreken van concrete plannen voor een spin-off of reboot op dit moment, hij wel openstaat voor het ontwikkelen van een spin-off, naar het voorbeeld van wat The Mandalorian betekent voor Star Wars.
Daniels verklaarde: "Ik vind dat we dat verhaal prachtig hebben afgerond. De personages hebben een bevredigend einde gekregen. Ik zou nooit dezelfde serie willen creëren met een andere cast, omdat ik ervan overtuigd ben dat we de meest fortuinlijke en getalenteerde cast ooit in de televisiewereld hadden voor het uitvoeren van die show." Een reboot spreekt hem dan ook niet direct aan.
The Office
Still 'The Office' via TMDB
Het concept van een "spin-off" lijkt daarentegen wel in de smaak te vallen bij Daniels. In plaats van het opnieuw casten van iconische personages zoals Michael Scott en Dwight Schrute, overweegt hij om nieuwe verhalen te vertellen met frisse personages. Daniels trok hierbij een vergelijking met het concept van The Mandalorian, waarin een nieuw verhaal binnen het universum wordt verkend.
"Het idee van misschien iets zoals The Mandalorian, een nieuwe serie binnen het universum van The Office. Iets in de trant van een documentaireteam dat een documentaire maakt over een ander onderwerp. Dat, denk ik, zou intrigerend en creatief kunnen zijn. Maar ik weet niet eens hoe je dat zou moeten noemen. Ik weet niet of dat een 'spin-off' is of iets dergelijks. Maar het voelt niet alsof 'reboot' de juiste term daarvoor zou zijn," aldus Daniels.
The Office
Still 'The Office' via TMDB
Ironisch genoeg is The Office U.S. op zichzelf al een soort reboot en aanpassing van de gelijknamige Britse serie. Daarnaast staat er een door vrouwen geleide remake van The Office op de planning in Australië. Prime Video produceert de serie met stand-up comedian Felicity Ward in de hoofdrol als de manager van het verpakkingsbedrijf Flinley Craddick.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!