Aangrijpende prehistorische avonturenfilm vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
zondag, 03 december 2023 om 15:46
hl0y06ixuhwe0t9qukymeygfzdr 1
Vanaf vandaag kunnen niet alleen de Nederlandse, maar ook de Vlaamse Netflix-abonnees genieten van de prehistorische avonturenfilm Alpha. Geregisseerd door Albert Hughes en geschreven door Daniele Sebastian Wiedenhaupt, vertelt de film het verhaal van een jonge jager, gespeeld door Kodi Smit-McPhee, die tijdens de laatste ijstijd een bijzondere vriendschap opbouwt met een wolf.
Na voor dood te zijn achtergelaten tijdens zijn eerste jacht, worstelt de jonge Keda om in zijn eentje te overleven in de wildernis. In dit eenzame gevecht om te overleven, ontstaat echter al snel een onwaarschijnlijke band tussen hem en een eenzame wolf, die op zijn beurt verstoten is door zijn eigen roedel.
512yum7pavyhxh1sxee0ciyyuim 1140x570
Still 'Alpha' via TMDB
De productie van de film begon in februari 2016 in Canada en duurde tot april van dat jaar. Ondanks enkele vertragingen werd de film uiteindelijk uitgebracht in de Verenigde Staten op 17 augustus 2018. Met een wereldwijde opbrengst van meer dan $99 miljoen en positieve recensies van critici, die de acteerprestaties en cinematografie prezen, bleek Alpha een succes.
Voor Vlaamse kijkers is de film nu beschikbaar op Netflix. Nederlandse Netflix-kijkers konden al eerder genieten van de film, maar nu breidt de fascinerende wereld van Alpha zich ook uit naar onze zuiderburen. Bekijk hieronder de trailer.