De 10 beste Horrorfilms voor beginners volgens regisseur Mike Flanagan

Films
dinsdag, 21 november 2023 om 22:55
njezkk6fexctfuv7hjl0yivewum
Joe Dante Michael Haneke Lars von Trier Ruggero Deodato Damien Leone
Mike Flanagan, de gerenommeerde regisseur achter "Midnight Mass" en het recentelijk geprezen Netflix-drama "The Fall of the House of Usher", deelt zijn top 10 horrorfilms voor beginners via Letterboxd. Flanagan heeft een lijst samengesteld die ideaal is voor nieuwkomers in het horrorgenre. In een verklaring op Letterboxd merkte hij op: "Every so often, someone says to me 'I really, really don't like horror movies' and I bite the inside of my cheek and smile at them."
Flanagan begrijpt dat niet iedereen meteen een liefhebber is van het horrorgenre, maar hij gelooft dat er films zijn die een soort introductie kunnen bieden voor degenen die aarzelen. "Sometimes they continue with 'what horror movies would you recommend as a gentle way in', or 'can you recommend any horror movies for beginners that are more like REAL movies?' In those cases, these are the movies I immediately recommend."

Gremlins (1984)

ljd7amlidqldpdx9hkrxgwirpaq111 1140x570
Still 'Gremlins' via TMDB
Cast: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton
Synopsis: Wanneer een jonge man schattige wezens genaamd mogwai krijgt, ontdekt hij al snel dat hun schattigheid kan omslaan in chaos en gevaar wanneer eenvoudige regels worden overtreden.

Martyrs (2008)

gh1uml7mxxz1xdmnfjgtwblymne 1140x570
Still 'Martyrs' via TMDB
Regisseur:Pascal Laugier Cast:
Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï, Catherine Bégin
Synopsis:
Twee vrouwen smeden een onwaarschijnlijke band nadat een van hen ontsnapt is aan marteling, maar hun zoektocht naar gerechtigheid neemt een duistere wending.

Funny Games (1997)

piylt6c91kukjogef7wasvipvfj 1140x570
Still 'Funny Games' via TMDB
Cast: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt
Synopsis: Een welvarend gezin wordt geconfronteerd met sadistische vreemdelingen die hun huis binnendringen, waardoor ze gedwongen worden om te vechten voor hun leven in deze psychologische thriller.

Imprint (2006)

7mblmc2yipnsm6xao4otuut7vbo 1140x570
Still 'Imprint' via TMDB
Regisseur: Takashi Miike Cast: Billy Drago, Youki Kudoh, Michié
Synopsis:
In deze Masters of Horror-aflevering gaat een Amerikaanse journalist op zoek naar zijn verloren liefde in het oude Japan, waar hij wordt geconfronteerd met gruwelijke waarheden.

Antichrist (2009)

ejbbabrzcpdjaihhm9vmgqkh8qg 1140x570
Still 'Antichrist' via TMDB
Cast:Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe
Synopsis: Na het verlies van hun kind trekken een paar zich terug naar een afgelegen hut, maar hun rouw neemt een duistere wending als ze worden geconfronteerd met bovennatuurlijke verschijnselen.

Last House on the Left (2009)

vycdwgj6xvlbtr0ejiccfwxm1fg 1140x570
Still 'The Last House on the Left' via TMDB
Regisseur: Wes Craven Cast: Sandra Peabody, Lucy Grantham, David Hess
Synopsis:
Na een tragische gebeurtenis nemen twee meisjes wraak op hun aanvallers, wat leidt tot een grimmige en intense confrontatie.

Cannibal Holocaust (1980)

9plq4tfj9pe17vwokb7jkcgu01f 1140x570
Still 'Cannibal Holocaust' via TMDB
Cast: Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen
Synopsis: Een documentaireploeg verdwijnt in de Amazone, en een reddingsteam ontdekt de gruwelijke waarheid van hun lot, vastgelegd op film.

A Serbian Film (2010)

o0x4low8qzvnyqwwgmufa3ke7hs 1140x570
Still 'A Serbian Film' via TMDB
Regisseur: Srđan Spasojević Cast:
Srdjan 'Zika' Todorovic, Sergej Trifunovic, Jelena Gavrilovic
Synopsis:
Een voormalige pornoster wordt gerekruteerd voor een laatste project dat steeds gruwelijker wordt naarmate de regisseur zijn eigen duistere visie nastreeft.

Terrifier 2 (2022)

teriffier2 1140x570
Still 'Terrifier 2' via TMDB
Cast: David Howard Thornton, Jenna Kanell, Catherine Corcoran
Synopsis: Het vervolg op de angstaanjagende slasherfilm "Terrifier" volgt de wraakzuchtige avonturen van de sinistere clown, Art the Clown.

Possession (1981)

91alz5yaaufmdekbxqpdiryz7oe 1140x570
Still 'Possession' via TMDB
Regisseur:Andrzej Żuławski Cast: Isabelle Adjani, Sam Neill
Synopsis:
Een intens psychologisch drama waarin de grenzen tussen waanzin en realiteit vervagen, terwijl een echtpaar worstelt met hun demonen na een traumatische scheiding.
Bepaalde keuzes zijn opmerkelijk te noemen, vooral omdat "Terrifier 2" bijvoorbeeld een vrij bloederige en absurde horrorfilm is. Maar wie zijn wij om te twijfelen aan de meester? Mike Flanagan's "The Fall of the House of Usher" is nu beschikbaar op Netflix. Volg de regisseur zelf via Letterboxd .
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!