Weekend Filmtip: Oscarbekroonde thriller met Benedict Cumberbatch zondag op TV!

Films
dinsdag, 21 november 2023 om 17:38
caqp2mhwfrtygqvr7d9ayn8tqq7
Iedere week speuren we door de tv-gids op zoek naar dé filmtip voor het aankomende weekend. Deze week staat de met een Oscar bekroonde thriller "The Imitation Game" op het programma. Geregisseerd door Morten Tyldum en geschreven door Graham Moore, is deze film uit 2014 gebaseerd op de biografie "Alan Turing: The Enigma" uit 1983, geschreven door Andrew Hodges. De titel van de film verwijst naar het spel dat Alan Turing voorstelde in antwoord op de vraag "Kunnen machines denken?" in zijn baanbrekende paper "Computing Machinery and Intelligence" uit 1950.
Het verhaal draait om Turing, gespeeld door Benedict Cumberbatch, een cryptanalist die tijdens de Tweede Wereldoorlog Duitse inlichtingenberichten ontcijferde voor de Britse regering. Naast Cumberbatch zijn ook Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear, Charles Dance en Mark Strong te zien in belangrijke bijrollen.
pzwkjimq41uwo7r95plycbce7sk 1140x570
Still 'The Imitation Game' via TMDB
"The Imitation Game" werd voor het eerst uitgebracht in de Verenigde Staten op 28 november 2014 en behaalde wereldwijd een indrukwekkende opbrengst van meer dan $233 miljoen, dit alles op een productiebudget van slechts $14 miljoen. Hiermee werd het de best verdienende onafhankelijke film van 2014.
De film oogstte lof van critici en ontving acht nominaties bij de 87e Academy Awards, waar het de prijs won voor Beste Bewerkte Scenario. Het scoorde ook vijf nominaties bij de 72e Golden Globe Awards en drie nominaties bij de 21e Screen Actors Guild Awards. Bij de 39e Toronto International Film Festival won het de People's Choice Award.
qiqik3xgrjdxxqsnvmabt6goj3u 1140x570
Still 'The Imitation Game' via TMDB
Mis deze boeiende vertelling over Turing's genialiteit en de cruciale rol die hij speelde tijdens een van de meest tumultueuze periodes in de geschiedenis niet. "The Imitation Game" belooft een avond vol spanning en inzicht te bieden, en dit alles vanuit het comfort van je eigen woonkamer op BBC2, aankomende zondag om 23:00 uur.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!