The Nerd Shepherd

Makers van “Beavis & Butt-Head” verrassen met nieuwe animatieserie voor volwassenen op Netflix

Beavis & Butt-Head

Het geliefde kaartspel “Exploding Kittens” maakt de sprong van de speeltafel naar het scherm met een gloednieuwe geanimeerde serie op Netflix. Gecreëerd door Elan Lee, Matthew Inman en Shane Small in 2015, begon Exploding Kittens als een Kickstarter-project voordat het volledig werd gefinancierd en gelanceerd naar een geheel nieuw niveau van populariteit in de daaropvolgende jaren. Terwijl het kaartspel blijft groeien, gaat het nu op een geheel nieuwe manier uitbreiden met een geanimeerde serie.

Netflix heeft tijdens het Geeked Week 2023-evenement dit jaar de eerste beelden van de nieuwe Exploding Kittens-animatieserie vrijgegeven. De geanimeerde serie, die ergens in 2024 op Netflix zal verschijnen, wordt geleid door Tom Ellis (bekend van Lucifer), die de rol van GodCat vertolkt, een god gevangen in het lichaam van een kitten.

Exploding Kittens
Still 'Exploding Kittens' via TMDB

De uitvoerende producenten van de serie zijn Mike Judge, Greg Daniels en Dustin Davis van Bandera Entertainment (bekend van King of the Hill, The Office, Beavis & Butt-Head), samen met Elan Lee, Matthew Inman en Shane Small, en Peter Chernin en Jenno Topping voor de Chernin Entertainment Group. Hoewel Exploding Kittens momenteel gepland staat voor release op Netflix ergens in 2024, is er op dit moment nog geen concrete releasedatum bekend.

Netflix beschrijft de serie als “het eeuwige conflict tussen Hemel en Hel”, waarbij zowel God als de Duivel naar de aarde worden gestuurd – in de lichamen van mollige huiskatten. Exploding Kittens belooft een vermakelijke mix van hemelse chaos en duivelse humor te worden, en het is een hoogtepunt voor zowel fans van het kaartspel als nieuwkomers die op zoek zijn naar een explosieve dosis plezier.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen