The Nerd Shepherd

Maker van populaire 90’s Nickelodeon-serie “Doug” werkt aan een mogelijk vervolg

Doug

De populaire animatieserie “Doug,” oorspronkelijk uitgezonden gedurende zeven seizoenen op Nickelodeon en ABC, zou een vervolg kunnen krijgen. Jim Jinkins, de maker van de serie, sprak in een YouTube-interview zijn verlangen uit om het verhaal voort te zetten met een nieuwe “Doug” serie genaamd “Doug Kids,” gericht op de kinderen van de oorspronkelijke personages. Jinkins legt uit dat de fans van “Doug” zijn opgegroeid en sommigen van hen nu volwassen zijn, getrouwd zijn en zelfs kinderen hebben. 

“Dit is wat ik graag zou zien gebeuren,” zegt Jinkins in het interview. “Doug wordt dit jaar 33 jaar, zoiets, dus als je daarover nadenkt, zijn de fans van Doug volwassen geworden. Misschien zijn sommigen van hen getrouwd. Misschien hebben sommigen van hen kinderen. Dus het is een goed idee om Doug nu terug te brengen.”

LEES OOK | Nieuwe ‘Dragon Ball’-serie aangekondigd tijdens New York Comic Con

Doug
Still 'Doug' via TMDB

Daarna vertelde Jinkins hoe hij, met een duwtje in de rug van een Disney-manager, wat conceptkunst voor een vervolgserie heeft gemaakt genaamd “Doug Kids.” Hij tekende een afbeelding die lijkt op de originele intro met de bekende eenvoudige witte achtergrond, maar deze keer met twee van Dougs kinderen en een hond die sterk op Porkchop lijkt.

Hij deelde ook een andere tekening waarin we volwassen versies van bekende personages zien, zoals Doug, Patti Mayonnaise, Skeeter Valentine en Roger Klotz. Het hoofdidee lijkt te zijn om de avonturen van de twee kinderen van Doug in Bluffington te volgen, terwijl de vertrouwde personages nog steeds een rol spelen.

Still Jim Jenkins
Still 'Jim Jenkins' via Youtube

Jinkins benadrukte dat de mogelijke serie nog in de pitch-fase zit en niet officieel is bevestigd. Hij merkte op dat het uiteindelijk aan Disney is om te beslissen of “Doug” nieuw leven wordt ingeblazen, waarschijnlijk op Disney+. Niettemin zou “Doug” kunnen profiteren van de hernieuwde interesse in reboots en revivals.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen