The Nerd Shepherd

Disney kiest voor CGI-dwergen na ophef: “Snow White”-bioscooprelease uitgesteld tot 2025

Snow White

Disney verkeert momenteel in zwaar weer, waarbij de kritiek en controverse rondom hun nieuwe projecten blijft aanhouden. Eerder schreven we al over de gedurfde South Park-special, waarin prominente figuren zoals Bob Iger en Kathleen Kennedy het moesten ontgelden. De problemen blijven zich echter opstapelen, want nu is er opnieuw ophef ontstaan rond de nieuwe live-action adaptatie van “Snow White.” Opvallend is namelijk dat de Dwergen nu volledig met behulp van CGI tot leven zijn gebracht.

Eerder dit jaar lekten de eerste setfoto’s van de live-action adaptatie met actrice Rachel Zegler, en dit veroorzaakte een golf van kritiek met betrekking tot de vermeende dwangmatige diversiteitsagenda van Disney. Op de foto’s waren namelijk geen acteurs met dwerggroei te zien, maar eerder een diverse groep mensen met verschillende huidskleuren. Slechts één van de dwergen leek daadwerkelijk dwerggroei te vertonen.

LEES OOK | Uitgelekte setfoto’s “Snow White” leiden tot verontwaardiging: Artistieke integriteit ver te zoeken

Acteurs en bekende persoonlijkheden met dwerggroei, zoals Wee-man, bekend uit Jackass, uitten kritiek op de keuze van Disney. Blijkbaar heeft al deze ophef Disney ertoe aangezet om aan schadebeheersing te doen. Recent vrijgegeven foto’s onthullen namelijk dat de dwergen volledig zijn aangepast met behulp van CGI.

Het lijkt erop dat Disney geschrokken is van de reacties en heeft daarom besloten ingrijpende veranderingen door te voeren. Momenteel is er echter nog geen officiële verklaring van Disney verschenen, waardoor de exacte reden voor deze aanpassingen nog onduidelijk blijft. Bovendien heeft Disney aangekondigd dat de film is verplaatst naar een bioscooprelease in 2025. Dit duidt erop dat Disney meer tijd nodig heeft om deze controverse enigszins acceptabel te maken.

Ondertussen heeft The Daily Wire aangekondigd dat ze hun eigen “Snow White”-adaptatie zullen produceren, waarbij ze zich lijken te richten op een meer klassieke hervertelling van het verhaal. Dit nieuws werd positief ontvangen door velen, met name omdat YouTuber Brett Cooper de rol van Sneeuwwitje in de film zal vertolken. Dit heeft mogelijk Disney aan het denken gezet en hen doen realiseren dat ze te ver zijn doorgeschoten met hun Snow White-adaptatie.

Snow White and the Evil Queen
Still 'Snow White and the Evil Queen' via DW

Het lijkt er sterk op dat Disney momenteel worstelt met het vinden van de juiste balans en hoe ze hun diversiteitsagenda kunnen voortzetten zonder al te veel backlash te creëren. Het is duidelijk dat het publiek en Disney-fans langzamerhand genoeg beginnen te krijgen van de voortdurende controverses.

Het blijft afwachten welke verdere aanpassingen Disney zal doorvoeren voor deze inmiddels omstreden film, die nog lang niet is uitgebracht. Misschien is het ook tijd om te overwegen of actrice Rachel Zegler wel de juiste keuze is, en of er wellicht een actrice is die beter aansluit bij het oorspronkelijke verhaal waar velen van ons mee zijn opgegroeid.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen