Nieuwe South Park-special zaagt Disney, Kathleen Kennedy en Woke-Hollywood genadeloos doormidden

TV en Series
zaterdag, 28 oktober 2023 om 10:04
mv5bnwu2otm4zjitztezmc00mzm2ltljnjktzdnlmdnlogeyy2nhxkeyxkfqcgdeqxvynjkynzi2mtq at v1
De recente speciale aflevering van South Park, getiteld "Joining the Panderverse," heeft opnieuw voor veel discussie gezorgd op sociale media. In deze wereldwijd bekende satirische animatieserie wordt Disney, met speciale focus op Kathleen Kennedy en Bob Iger, op humoristische wijze bekritiseerd. De aflevering neemt Disney op de korrel vanwege hun sterke nadruk op diversiteit en het gebruik van kunstmatige intelligentie, onderwerpen die momenteel veel aandacht krijgen en zelfs tot stakingen hebben geleid.
De makers van de serie krijgen op sociale media lof toegezwaaid voor hun moedige aanpak om deze belangrijke figuren in de filmindustrie aan te spreken. Hoewel sommige grappen wat ouderwets kunnen overkomen, wat eigenlijk als een positief aspect kan worden beschouwd, weet de serie, zoals altijd, een diepere boodschap over te brengen, ditmaal gericht tegen Disney.
spartk 1140x570
Still 'South Park' via Paramount+
Deze kritiek is gerechtvaardigd, gezien de mening van sommige Star Wars-fans dat mensen zoals Bob Iger en Kathleen Kennedy de franchise hebben verwaarloosd. South Park trekt dezelfde conclusie, waarbij Cartman Kathleen Kennedy de schuld geeft en zich afvraagt: "Waarom zijn Disney-films tegenwoordig van zo slecht?"
In de speciale aflevering wordt Eric Cartman geplaagd door dromen waarin hij en zijn vrienden worden vervangen door diverse vrouwen. Dit benadrukt de kritiek op Disney dat ze klassieke Disney-personages aanpassen aan de moderne tijd, waarbij bijvoorbeeld Sneeuwwitje nu wordt vertolkt door iemand met een Latijns-Amerikaanse achtergrond.
south park joining the panderverse e1697046279542 1024x570
Still 'South Park' via Paramount+
Ondanks het feit dat de makers van South Park bekendstaan om het opzoeken en overschrijden van grenzen, begeven ze zich nu weer op het randje. Terwijl oudere afleveringen, zoals die met Saddam Hoessein die seks had met de duivel, als controversieel werden beschouwd, kan de nieuwe South Park-special ook in de huidige tijdsgeest als controversieel worden gezien. De serie blijft verfrissend en verdient lof voor het aan de kaak stellen en belachelijk maken van de diepgewortelde WOKE-ideologie, met name bij Disney. Hulde aan South Park! Hulde aan Trey Parker en Matt Stone!

JUST IN: New South Park episode blasts Disney and says all their movies “suck now” and specifically blames Lucasfilm president Kathleen Kennedy. Remarkable. “Joining the Panderverse” drops today and all of the main characters have been replaced by minority women, an obvious…

44.5K
Reply
Het is ons nog niet duidelijk wanneer de speciale South Park-aflevering "Joining the Panderverse" in Nederland te zien zal zijn. Fragmenten van de aflevering worden echter al veelvuldig gedeeld op sociale media. In de Verenigde Staten houdt de aflevering mensen al de hele dag bezig, en dit zal waarschijnlijk nog wel even aanhouden. Eén ding is zeker: op het hoofdkantoor van Disney zal men niet al te blij zijn na de uitzending van South Park.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!