The Nerd Shepherd

Opnieuw tumult omtrent Disney’s “Snow White”: Kritiek op Rachel Zegler en Dwergen-casting

Rachel Zegler

Te midden van de opkomende sterren in Hollywood, staat Rachel Zegler in de schijnwerpers. Op 22-jarige leeftijd wist deze actrice aandacht te trekken met haar rol in Steven Spielberg’s muzikale drama “West Side Story” in 2021. Echter, haar bekendheid kreeg een extra impuls toen ze werd gecast als Disney Prinses Sneeuwwitje.

Rachel Zegler
Still 'West Side Story' via TMDB

Rachel Zegler's bekentenis over Sneeuwwitje

Onlangs was het internet in rep en roer door een virale videoclip van Rachel Zegler. Het opmerkelijke fragment komt uit een interview voor de Actors On Actors-editie van Variety. In het interview onthulde de actrice dat ze als kind uitermate bang was voor de Sneeuwwitje-tekenfilm. Ze had hem ooit gezien en daarna nooit meer durven kijken. De virale video werd gepost door de pagina “End Wokeness” op het gerenommeerde sociale media platform X, voorheen bekend als Twitter.

Een nieuwe draai aan een klassiek verhaal

Opvallend is ook dat het klassieke verhaal in de nieuwe Disney-versie een geheel andere wending krijgt. In plaats van gered te worden door een prins op een wit paard, lijkt het erop dat Sneeuwwitje een totaal andere ontwikkeling doormaakt. Dit heeft geleid tot verdeelde reacties, waarbij sommigen beweren dat Disney’s nieuwe aanpak beïnvloed is door moderne maatschappelijke trends.

Castingcontroverse rond de zeven dwergen

Verder is er ook veel ophef ontstaan over de casting van de “zeven dwergen.” Zelfs de ‘little persons’ gemeenschap is verontwaardigd nadat bekend werd dat 7 willekeurige mensen waren gecast voor de rollen, zonder rekening te houden met de specifieke behoeften van de rol. 

Een bekende ‘Dwerg,’ Wee Man, die bekend is geworden door zijn avonturen in het programma en de films van “Jackass,” heeft in een interview met TMZ stevig kritiek geuit op Disney’s keuze. Hij benadrukt dat in het licht van de huidige arbeidsproblemen in de industrie, 7 potentiële “little persons” nu een kans op werk in de Disney-film is ontnomen.

LEES OOK | Uitgelekte setfoto’s “Snow White” leiden tot verontwaardiging

Gehuld in negativiteit

Alles rondom de nieuwe Sneeuwwitje-film lijkt gehuld in negativiteit en roept vragen op over de keuzes die zijn gemaakt. Disney bevindt zich momenteel in het oog van een storm, mede vanwege eerdere omstreden uitspraken van Bob Iger over arbeidskwesties in Hollywood. Het lijkt erop dat Disney in woelig water verkeert.

Terug naar de Tekentafel?

Volgens velen, waaronder Wee Man, zou Disney er goed aan doen om de hele film opnieuw te overwegen om verdere schade en negatieve publiciteit te voorkomen. De komende tijd zal ongetwijfeld duidelijk maken hoe Disney zal omgaan met deze uitdagingen en hoe het publiek zal reageren op deze nieuwe en gewaagde benadering van het klassieke Sneeuwwitje-verhaal.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen