The Nerd Shepherd

Debuutfilm van Barack en Michelle Obama binnenkort op Netflix

Rustin

De filmindustrie staat erom bekend snel in te spelen op maatschappelijke trends en hot topics, “Rustin” lijkt daar geen uitzondering op te zijn. Geregisseerd door George C. Wolfe en geproduceerd door niemand minder dan Barack en Michelle Obama’s productiebedrijf Higher Ground Productions, lijkt de film alle vakjes aan te vinken die tegenwoordig als “hot” worden beschouwd: inclusie, homoseksualiteit en burgerrechten. 

Homoseksuele burgerrechtenactivist

“Rustin” vertelt het verhaal van Bayard Rustin, een homoseksuele burgerrechtenactivist die een cruciale rol speelde bij het organiseren van de beroemde Mars op Washington in 1963. De film, met Colman Domingo in de hoofdrol, is ongetwijfeld goed gemaakt en heeft een indrukwekkende cast met namen als Chris Rock, Glynn Turman, Jeffrey Wright en Audra McDonald. Maar laten we niet vergeten dat het allemaal geproduceerd is door de Obamas, wat op zichzelf al vragen oproept over de mogelijke politieke agenda achter deze film.

Barack and Michelle Obama
Barack and Michelle Obama via Wikimedia Commons

Een onvermijdelijke Oscarnominatie

Het lijkt er sterk op dat “Rustin” slim inspeelt op de huidige Hollywood-trend van het omarmen van inclusie en diversiteit. Het is begrijpelijk om enige scepsis te voelen over de keuze om het verhaal van een homoseksuele burgerrechtenactivist te vertellen, een onderwerp dat ongetwijfeld in de smaak zal vallen bij de Oscars en andere prestigieuze prijzenceremonies. Bovendien wordt de algehele aandacht voor “Rustin” ongetwijfeld versterkt door het feit dat de film wordt geproduceerd door Barack en Michelle Obama. Ongeacht de uiteindelijke kwaliteit van de film, lijkt het bijna een zekerheid dat we hier een toekomstige Oscarwinnaar voor ons hebben.

LEES OOK | Drievoudig Oscarwinnend oorlogsdrama met Denzel Washington nu te zien op Netflix

Vanaf 17 november te zien op Netflix

“Rustin” ging in première op het Telluride Film Festival op 31 augustus 2023 en zal naar verwachting ook te zien zijn op het Toronto International Film Festival op 13 september 2023. De film staat gepland voor een bioscooprelease op 3 november 2023, gevolgd door een streamingrelease op 17 november 2023, exclusief op Netflix.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen