The Nerd Shepherd

CBS Studios werkt aan geanimeerde serie gebaseerd op populaire game “Among Us”

Still 'Among Us" via Innersloth

CBS Studios werkt exclusief aan een geanimeerde serie gebaseerd op het populaire spel “Among Us”, zo heeft Variety vernomen. CBS Eye Animation Productions is een samenwerking aangegaan met Innersloth, de onafhankelijke gamestudio achter “Among Us”. Owen Dennis zal fungeren als bedenker en uitvoerend producent van het project.

De serie is gebaseerd op het concept van het spel waarbij Leden van de bemanning zijn vervangen door een buitenaardse gedaanteverwisselaar die erop uit is verwarring te zaaien, het schip te saboteren en iedereen te doden. Titmouse (“Big Mouth”, “Star Trek: Lower Decks”) zal dienen als de animatiestudio voor de serie. Naast Dennis zullen Forest Willard, Marcus Bromander en Carl Neisser van Innersloth ook als uitvoerend producenten optreden, samen met Chris Prynoski, Shannon Prynoski, Antonio Canobbio en Ben Kalina van Titmouse. 

Still 'Among Us" via Innersloth
Still 'Among Us" via Innersloth

“Among Us” werd voor het eerst gelanceerd in 2018, maar kende een enorme groei in populariteit in 2020. In oktober van dat jaar stond het spel op nummer één in Google Play in 66 landen en in de top 100 in bijna elk land, met uitzondering van twee. De game was ook nummer één op iOS in 55 landen. In het vierde kwartaal van 2020 had het spel bijna 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, meer dan 4 miljard weergaven op YouTube en meer dan 1,22 miljard kijksessies op Twitch.

Dennis is vooral bekend als de maker van de Cartoon Network-serie “Infinity Train”. De pilotaflevering van de show werd oorspronkelijk uitgebracht op het YouTube-kanaal van Cartoon Network in 2016, waarna het eerste volledige seizoen in 2019 op het netwerk werd uitgezonden. Een tweede seizoen volgde in 2020, waarna de show naar HBO Max verhuisde voor seizoenen 3 en 4 in 2020 en 2021. In 2019 werd een reeks van tien korte films genaamd “The Train Documentaries” uitgebracht. Voorafgaand aan “Ininity Train” werkte Dennis als schrijver en storyboardartiest aan de populaire Cartoon Network-serie “Regular Show”.

Er is momenteel nog geen netwerk of streamingdienst aan de serie verbonden, maar er wordt gezegd dat deze gesprekken gaande zijn. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen