The Nerd Shepherd

Steeds meer vrouwen gebruiken “Barbie”-film als relatietest en dumpen massaal hun partner

Barbie

De langverwachte Barbie-film, geregisseerd door de bejubelde Greta Gerwig, is niet alleen een triomf in termen van box office-opbrengsten, maar blijkt ook wereldwijd een onverwachte en diepgaande aardverschuiving teweeg te brengen binnen relaties. 

Barbie
Still 'Barbie' via TMDB

Feministische themakritiek leidt tot Relatiebeëindiging

Op Reddit deelde een vrouw haar verhaal waarin ze vertelde over het beëindigen van haar relatie nadat haar vriend zich negatief had uitgelaten over de feministische thema’s in de film. Op platforms zoals TikTok en andere sociale media delen tientallen vrouwen vergelijkbare ervaringen van hoe de Barbie-film als een spiegel heeft gefungeerd voor hun relaties. Velen getuigen dat de film hen heeft geïnspireerd om voor zichzelf op te komen en hun eigenwaarde te erkennen, wat heeft geleid tot het beëindigen van relaties die niet langer voldeden aan hun verwachtingen.

LEES OOK | Column Sid Lukkassen: “Barbie, of beter gezegd: de emancipatie van Ken”

Barbie-film als Relatietest

Sommige vrouwen zetten de Barbie-film zelfs in als een soort ‘relatietest’, waarbij ze nauwlettend observeren hoe hun partner reageert op zowel de film zelf als de onderliggende thema’s die erin worden aangesneden. Volgens deze tactiek blijken mannen die ontvankelijk zijn voor de feministische en empowerment-boodschappen gunstig uit de bus te komen. Aan de andere kant worden degenen die een negatieve of afwijzende houding aannemen ten opzichte van deze aspecten beschouwd als mogelijk onverenigbaar met deze kernwaarden, en worden zij aangemoedigd om elders hun heil te zoeken.

'Barbie'
Still 'Barbie' via TMDB

Het belang van dialoog en begrip

Het gebruik van een film als de Barbie-film als een basis voor het beoordelen van de compatibiliteit van relaties lijkt een simplistische benadering die voorbijgaat aan de complexiteit en nuances van menselijke relaties. Hoewel het belangrijk is dat partners gedeelde waarden hebben, kan het beoordelen van iemands houding en karakter aan de hand van een enkele reactie op een film beperkend zijn. Relaties gedijen op open communicatie en begrip voor elkaars standpunten, en het is misschien zinvoller om een diepere dialoog aan te gaan over waarden en overtuigingen dan om relaties te beoordelen op basis van een enkele filmervaring.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen