The Nerd Shepherd

Weekend Filmtip: Tijdloze romantiek in ‘Far from the Madding Crowd’ – Zaterdag op TV!

Dit weekend kun je genieten van een echte klassieker op televisie: “Far from the Madding Crowd”. Mocht je geen zin hebben om Netflix, HBO of een andere streamingdienst aan te zetten, dan is deze filmtip wellicht iets voor jou. De film speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk en vertelt het verhaal van Bathsheba Everdene, een onafhankelijke vrouw die door drie verschillende mannen wordt bemind. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Hardy en werd in 2015 verfilmd door Thomas Vinterberg. 

De hoofdrol wordt gespeeld door de getalenteerde Carey Mulligan, die de complexe en vaak tegenstrijdige emoties van haar personage perfect weet weer te geven. Haar tegenspelers zijn Matthias Schoenaerts, Michael Sheen en Tom Sturridge, die elk op hun eigen manier de liefde en passie van hun personage voor Bathsheba overbrengen.

De film is visueel prachtig en de cinematografie is indrukwekkend. De regisseur heeft ervoor gekozen om veel gebruik te maken van natuurlijke belichting en om de prachtige landschappen van het Engelse platteland in beeld te brengen. Dit zorgt voor een zeer romantische en dromerige sfeer die perfect past bij het verhaal en de tijd waarin het zich afspeelt.

Far from the Madding Crowd is een film die je niet mag missen. Of je nu een fan bent van Victoriaanse literatuur, romantische drama’s, of gewoon op zoek bent naar een goed gemaakte film, deze film zal je zeker niet teleurstellen. Dus, als je dit weekend een keer geen zin hebt in Netflix of een andere streamingdienst, schakel dan Zaterdag om 21.00 in op BBC2 en geniet van deze prachtige film.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen