The Nerd Shepherd

Vermakelijke Indie game “Up or Lava!” is een zenuwslopende race tegen de klok

Up or Lava!

In de wereld van kinderlijke verbeelding hebben velen van ons wel eens gedacht dat “de vloer lava is,” tot ergernis van onze ouders wanneer we ons op het meubilair waagden. Nu is er een verfijndere en ouder-vriendelijkere versie voor de nieuwe generatie kinderen: “Up or Lava!” Deze indie game wint aan populariteit , en we hebben de kans gehad om zelf deel te nemen aan deze ervaring.

Up or Lava
Still 'Up or Lava!' via TMDB

Vermakelijk concept

Het concept is onmiskenbaar plezierig: een race tegen de meedogenloze stijging van lava, zo snel mogelijk omhoog klimmen. Elke stap moet zorgvuldig worden gepland, want één verkeerde beweging kan het einde betekenen. Het is echter niet alleen een race tegen de tijd vanwege de oprukkende lava; je moet ook je tegenstanders voorblijven om als eerste de finish te bereiken. Een heerlijke uitdaging!

LEES OOK | Review: “Armored Core VI: Fires of Rubicon” door Sid Lukkassen

Grafisch geen hoogvlieger

Het nadeel is echter dat een volle lobby, wat ongetwijfeld de ervaring verbetert, een zeldzaamheid is. Naarmate het spel populairder wordt en er meer spelers meedoen, zal dit waarschijnlijk verbeteren. De selectie van personages laat veel te wensen over. Visueel vertoont het spel enige gelijkenis met Fortnite, zij het op een lager niveau. De in-game attributen lijken een willekeurige mix van treinen, bussen en te zijn. Maar gezien de inherente eenvoud van het spel, zowel visueel als qua gameplay, voegt dit op de een of andere manier toe aan de algehele charme. 

Up or Lava
Still 'Up or Lava!' via TMDBStill 'Up or Lava' via TMDB

Developers hebben goud in handen

Als een toonaangevende studio of een capabele indie-ontwikkelaar zich aan dit concept zou wagen, wellicht zelfs met een boeiende franchise eraan gekoppeld, zou het potentieel een groot succes kunnen worden. De makers van “Up or Lava!” hebben een solide basis gelegd waarop andere studio’s, inclusief henzelf, kunnen voortbouwen. Het omvormen van dit spelconcept tot een avontuur in een duistere, fantasierijke vulkaanomgeving met unieke personages zou bijvoorbeeld een verfrissende dynamiek kunnen toevoegen. 

Conclusie

“Up or Lava!” biedt een vermakelijke kijk op een bekend concept en geeft er een eigen unieke draai aan. De in-game attributen zijn enigszins teleurstellend en er is ruimte voor verbetering op het gebied van graphics en animaties. Deze tekortkomingen belemmeren het spel om groots te worden. De ontwikkelaars hebben een veelbelovend concept in handen dat potentieel erkenning kan krijgen, maar er is nog veel werk aan de winkel!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen