Penoza-regisseur onthult tweede seizoen van superheldenserie: "Ik heb Anoniem bedacht als drieluik"

TV en Series
zondag, 13 augustus 2023 om 18:39
anniekpheifer roelandfernhout elmervandermarel
De Nederlandse superheldenserie "Anoniem" blijkt nog lang niet uitgestreden te zijn. Regisseur Diederik van Rooijen heeft via Instagram aangekondigd dat het succesvolle misdaaddrama een tweede seizoen krijgt, mede dankzij de onvermoeibare steun van de toegewijde kijkers en het harde werk van de cast en crew.
jeroenspitzenbergeranniekpheifertarikhjanssen elmervandermarel 1140x570
Still 'Anoniem' via BNNVARA

Superheldenverhaal ontvouwt zich met tweede seizoen in het vooruitzicht

"Anoniem" volgt het intrigerende verhaal van een geschiedenisleraar die zijn ware identiteit als superheld ontdekt. Met de talenten van acteurs Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer, en de creatieve geest achter de populaire serie "Penoza", is het nu zeker dat er een tweede seizoen aanstaande is. Regisseur Diederik van Rooijen is trots op de warme ontvangst die "Anoniem" in Nederland heeft gekregen: "Het gevecht tegen de misdaad is voor Jurre en zijn familie pas begonnen!"
jeroenspitzenberger elmervandermarel 1140x570
Still 'Anoniem' via BNNVARA

Diederick van Rooijen onthult drieluikplannen voor "Anoniem"

In een exclusief interview met The Nerd Shepherd onthulde Diederick van Rooijen zijn visie voor de toekomst van "Anoniem". Hij legde uit dat hij de serie als een drieluik heeft bedacht, geïnspireerd door het klassieke concept van superheldenfilms en -series. De avonturen van Jurre en Saar zijn nog lang niet afgelopen, net zoals die van Boet, Ella en Mia. Deze plannen verraden dat er nog genoeg actie en intriges op ons afkomen in de komende seizoenen.

Wanneer kunnen we het tweede seizoen van "Anoniem" verwachten?

Hoewel fans van "Anoniem" waarschijnlijk vol ongeduld wachten op het tweede seizoen, moeten ze wellicht nog even geduld hebben. In het interview met The Nerd Shepherd deelde van Rooijen mee dat zijn prioriteit eerst bij het afronden van "SPHINX" voor Videoland ligt en vervolgens bij het creëren van een opwindende serie voor Amazon. Met een knipoog naar de toekomst zei hij: "En wie weet, misschien ook het schrijven van 'Anoniem 2'..."
Het lijkt er sterk op dat van Rooijen al behoorlijk in gedachten heeft hoe de komende twee seizoenen eruit zullen zien. Dit is niet verrassend, gezien het feit dat het concept van een superheldenserie al geruime tijd in zijn gedachten rondspookt.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!