Netflix werkt na "Queen Cleopatra" opnieuw aan een historische Docudrama-serie

TV en Series
donderdag, 13 april 2023 om 18:33
rbyegpxzv8gzhixfofcm16yt2j
Het lijkt erop dat Netflix een nieuwe richting inslaat, waar de streamingdienst voorheen vooral bekend stond om zijn true crime documentaires zoals Making a Murderer en The Ted Bundy Tapes, lijkt het nu de focus te leggen op historische figuren en gebeurtenissen. Naast de aangekondigde docudrama over het leven van Cleopatra, "Queen Cleopatra", heeft Netflix nu ook een serie aangekondigd die draait om het leven van een ander historisch figuur.
"Alexander the Great" zal in deze nieuwe serie de kijkers meenemen op een reis door het leven van een van de meest beruchte en controversiële figuren uit de geschiedenis. In de afgelopen jaren heeft Netflix deze nieuwe serie ontwikkeld met de hulp van twee Britse productiebedrijven, Tailfeather Productions en Lion TV. De serie zal een hybride formaat hebben, waarbij zowel documentaire als gescripte elementen worden samengevoegd om een echt meeslepende ervaring voor de kijker te creëren. Van zijn vroege dagen als student van Aristoteles tot zijn militaire veroveringen en uiteindelijke dood, het leven van Alexander de Grote is een fascinerend verhaal vol triomfen en tragedies en leent zich dus goed voor een docudrama.
Volgens verschillende bronnen is er sinds afgelopen zomer een ploeg van meer dan 100 mensen aan het filmen in Marokko, waarbij de adembenemende landschappen en de omgeving van de regio centraal staan. De docudrama zal worden geregisseerd door Hugh Ballantyne, Tony Mitchell fungeert als showrunner.
Het is daarmee duidelijk dat Netflix zich meer gaat richten op hoogwaardige historische content. Met het succes van shows zoals The Last Czars en African Queens heeft de streaminggigant een sterke interesse getoond in het verkennen van verhalen rondom historische figuren en gebeurtenissen.
Met een team van getalenteerde producenten, regisseurs en acteurs achter de serie, belooft "Alexander the Great" een boeiende en informatieve reis door het leven van een van de meest raadselachtige figuren uit de geschiedenis te worden. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe en spannende serie om te bingen, deze docudrama zal naar verwachting zeker indruk maken.
Aangezien de productie nog in volle gang is zal het naar verwachting nog wel even duren tot we met de docuserie aan de slag kunnen. Gelukkig kunnen we al vanaf 10 mei gaan genieten van "Queen Cleopatra". Bekijk de trailer hieronder!