Netflix onthult voorproefje van nieuwe waargebeurde Zweedse heist-serie

TV en Series
zaterdag, 03 februari 2024 om 14:29
ob3a3203 photographer faramarz gosheh1 scaled
Netflix heeft onlangs een intrigerende eerste afbeelding onthuld voor de nieuwe waargebeurde Zweedse heist-serie, The Helicopter Heist. Deze miniserie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jonas Bonnier, belooft het geheime drama te onthullen achter een van de meest spectaculaire overvallen in de geschiedenis.
Met een getalenteerd creatief team onder leiding van bedenker Ronnie Sandahl en Morbius-regisseur Daniël Espinosa, staat de serie klaar om een koortsachtig en absurd verhaal te vertellen vol verraad, rechtvaardiging, angst en vaderschap.
ob3a3203 photographer faramarz gosheh1 1140x570
Still 'The Helicopter Heist' via Netflix
De miniserie begint in een onopvallende buitenwijk van Stockholm in september 2009, wanneer de wereld wordt opgeschrikt door een gedurfde overval. Een helikopter landt op het dak van het meest beveiligde gelddepot van het land, waardoor de politie machteloos achterblijft terwijl de overvallers er met miljoenen vandoor gaan. De serie belooft een groots en snel Icarus-verhaal te zijn, waarin wordt onderzocht wat het betekent om alles te winnen of te verliezen.
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Top Dog-ster Mahmut Suvakci en Ardalan Esmaili, bekend van zijn rol in de Netflix-film Black Crab. Het productieteam, onder leiding van producent Johannes Åhlund, heeft een groep uitvoerende producenten samengesteld, waaronder Ulf Synnerholm, Fredrik Heinig, Ronnie Sandahl, Niclas Salomonsson en Jonas Bonnier.
Ronnie Sandahl uit zijn enthousiasme over het project en zegt: "Ik wil een episch overvalverhaal vertellen, over grote dromen en nog grotere risico's. Een koortsachtige, door personages gedreven serie over vriendschap, adrenaline en overmoed."
869a7324 photographer gustaf kumlin 16x9 1140x570
Foto 'Ronnie Sandahl & Daniél Espinosa' via Netflix
Terwijl kijkers reikhalzend uitkijken naar de release van The Helicopter Heist, maakt de belofte van een opwindend verhaal vol wendingen, verrassingen en onverwachte allianties het tot een must-watch voor liefhebbers van spannende verhalen en heist-drama's. De serie staat gepland voor 2024; een exacte releasedatum en een eerste trailer laten helaas nog even op zich wachten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!