Miramax verwerft televisierechten "Halloween"-franchise voor nieuwe TV-serie

TV en Series
vrijdag, 13 oktober 2023 om 12:22
ho1otbgnxo5fbkveuwnspicjh7c scaled
In een felbevochten strijd heeft Miramax de televisierechten verworven van de populaire "Halloween"-franchise, beheerd door Trancas International Films, geleid door Malek Akkad. Deze deal omvat ook de ontwikkeling van een Halloween serie en een eerste optie voor andere televisieprojecten voor de internationale markt.
De nieuwe "Halloween"-serie wordt gezien als een kans om een uitgebreid film- en televisie-universum te lanceren, zo meldt Deadline. Marc Helwig, het hoofd van Global TV bij Miramax, zal de franchise creatief leiden in nauwe samenwerking met Akkad. Dit markeert een nieuw hoofdstuk in de succesvolle samenwerking tussen Miramax en Trancas, vooral na de recente Halloween-filmtrilogie.
g0ai7z0lq6svdvtnpmd6gkc4dak 1140x570
Still 'Halloween' via TMDB
Verschillende toonaangevende bedrijven, waaronder Miramax, A24 en Blumhouse, waren verwikkeld in een hevige strijd om de Halloween-televisierechten, aangezien bekende titels steeds waardevoller worden te midden van de veranderingen in het kijkgedrag in het tijdperk van streaming.
De "Halloween"-franchise omvat 13 films en draait voornamelijk om het personage Michael Myers, die na jaren van opname ontsnapt om op Halloween in Haddonfield, Illinois, een spoor van vernieling achter te laten. Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) en Dr. Samuel Loomis (Donald Pleasence) zijn de voornaamste personages die proberen hem tegen te houden.
6io0gvfevpmqsb46yxokcpsjooj 1140x570
Still 'Halloween' via TMDB
Deze nieuwe ontwikkeling past in de strategie van Miramax om zijn IP-portfolio te benutten, met plannen voor series gebaseerd op bekende titels zoals "Confessions of a Dangerous Mind", "Gangs of New York" en meer. Het veiligstellen van de "Halloween"-televisierechten sluit naadloos aan bij de historische associatie van de filmtitel met het merk Miramax.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!