Nieuwe HBO-documentaire over bestorming van Amerikaanse Capitool nu te streamen!

TV en Series
maandag, 16 oktober 2023 om 11:37
2021 storming of the united states capitol 2021 storming of the united states capitol dsc09363 2 508205347231 scaled
In haar vijftiende productie voor HBO, getiteld "The Insurrectionist Next Door," werpt Alexandra Pelosi een blik op individuen die betrokken waren bij de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021. De documentaire biedt openhartige interviews met personen die sindsdien zijn beschuldigd van misdrijven in verband met hun deelname aan deze ingrijpende gebeurtenissen.
Pelosi was persoonlijk aanwezig op die fatale dag en getuige van de gebeurtenissen. Gedurende de afgelopen twee jaar heeft ze diepgaande gesprekken gevoerd met verschillende personen die op 6 januari aanwezig waren. Haar doel is om te begrijpen wat deze individuen dreef om vanuit diverse delen van het land naar Washington D.C. af te reizen en hoe hun politieke en culturele overtuigingen mogelijk zijn veranderd sinds die tijd.
the insurrectionist 652d0f3e7da6d 1140x570
Still 'The Insurrectionist Next Door' via HBO
Alexandra Pelosi gaat geen enkel onderwerp uit de weg en ze streeft naar een dieper begrip van de culturele en politieke opvattingen die de Verenigde Staten hebben verdeeld en gepolariseerd. De serie onderzoekt de wortels van de politieke verdeeldheid die het land heeft getroffen en probeert te begrijpen hoe deze overtuigingen zo diep geworteld zijn in de Amerikaanse samenleving.
De gesprekken in "The Insurrectionist Next Door" bieden een uniek inzicht in de gedachten van degenen die betrokken waren bij de bestorming. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat elke documentaire, inclusief deze, een persoonlijke interpretatie van de maker weerspiegelt en mogelijk niet altijd 100% accuraat is. Op basis van de trailer lijkt de documentaire een bepaalde invalshoek te hebben, en het is daarom de vraag voor welk soort kijkers deze documentaire het meest geschikt is.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!