Nieuwe Ahsoka-leaks wekken bezorgdheid op bij Star Wars-fans

TV en Series
zondag, 10 september 2023 om 13:43
lody1lwckpjecjvtrmyktooupnn scaled

Zombie Stormtroopers, Force-Karate, en een Multiverse in Star Wars?

Ga er maar eens goed voor zitten, want de volgende Ahsoka-leaks zijn zo bizar dat ze best wel eens waar zouden kunnen zijn, gezien de gekke keuzes die Disney in het verleden heeft gemaakt. Het betreft hier gelekte informatie, geen fantheorieën, van een gerenommeerde bron, en dat baart ons toch enige zorgen. Zo kunnen we bijvoorbeeld Zombie Stormtroopers verwachten, en het schijnt zelfs dat Thrawn niet de belangrijkste schurk van de serie zal zijn, maar dat er in het tweede seizoen een nog groter kwaad schuilgaat.
Laten we bij het begin beginnen: de bron. "MyTimeToShineHello" heeft in het verleden al lekken gepubliceerd die uiteindelijk bleken te kloppen. Eerlijk gezegd lijkt dit X-account nu echter wel heel erg ver te gaan.
1uisgsc38dsr5r600qoc3krrwl9 1140x570
Still 'Ahsoka' via Disney+

Komt er een Star Wars Multiverse?

Afgelopen donderdag, op 7 september, beweerde het account dat de aankomende vijfde aflevering van Ahsoka een soort "Multiverse" zal introduceren via de "World Between Worlds". Dit wordt direct sterk bekritiseerd door bepaalde X-gebruikers, maar het wordt nog vreemder, zo vreemd dat we niet verbaasd zouden zijn als er wanhopige stunts in het Star Wars-universum plaatsvinden. Een voorbeeld daarvan is het verschijnen van een leger Zombie Stormtroopers, daarover later meer.

Anakin Skywalker als Mortis God

Gisteren kwamen de bizarre lekken pas echt goed op gang. Zo zou Anakin Skywalker nu een "Mortis God" zijn, wat, voor zover mijn Engels reikt, iets betekent als de God van de dood. Daarnaast wordt beweerd dat Anakin verantwoordelijk is voor het bij elkaar houden van het universum, terwijl Ahsoka geconfronteerd wordt met diverse scenario's die onvermijdelijk zullen leiden tot haar transformatie tot "Ahsoka the White".

Thrawn, Night Sisters en Enoch

Het wordt nog vreemder. Thrawn zou van plan zijn de Night Sisters en een leger Zombie Stormtroopers in te zetten om een weg terug te vinden naar hun eigen sterrenstelsel. Daarnaast schijnt Thrawn een handlanger genaamd "Enoch" te hebben die een gouden masker draagt. Dit klinkt behoorlijk gedetailleerd, dus wie weet zit er toch een kern van waarheid in?

"Force Karate" en Thrawn's Overwinning

Het meest bizarre aspect van de lekken is misschien wel dat Ezra een nieuwe Force-kracht zou hebben ontwikkeld, genaamd "Force Karate". Ja, je verzint het niet.. Indien er na al deze gekkigheid nog steeds lezers zijn, graag nog even de aandacht voor het laatste: Thrawn zou het eerste seizoen als overwinnaar afsluiten en klaar zijn om het sterrenstelsel over te nemen. Bovendien zou aan het einde van seizoen 1 waarschijnlijk een hint worden gegeven naar een grotere dreiging dan Thrawn, wat de speculatiemolen inmiddels aardig op gang heeft gebracht.

Fantheorieën en Speculatie

Nu we alle leaks hebben behandeld, gaan we snel over naar de fantheorieën die zijn gebaseerd op deze informatie. Het X-account voedt de speculatie door te vragen of mensen zitten te wachten op een terugkeer van Palpatine... of nog erger: dat Anakin Skywalker weer tot leven komt om uiteindelijk de ultieme schurk te worden in de aanstaande Rey-film.

Teleurstellende Trackrecord van Disney Biedt Weinig Hoop voor de Toekomst

Het ergste van dit alles is dat je normaal gesproken dit soort verhalen als zeer vermakelijk zou kunnen beschouwen, wetende dat het waarschijnlijk toch niet zal gebeuren. Maar gezien de paniek en vreemde beslissingen die Disney eerder heeft genomen met betrekking tot Star Wars (denk aan de hele sequel-trilogie), staan we tegenwoordig nergens meer van te kijken. Het enige wat logisch zou kunnen zijn, is dat Snoke wordt geïntroduceerd en dat het personage mogelijk een meer uitgediept achtergrondverhaal krijgt in een eventueel tweede seizoen. Het zou typisch iets voor Disney zijn om verder te werken aan het verbeteren van de Sequel-trilogie en meer diepgang proberen toe te voegen.
We houden in ieder geval ons hart vast en kijken eerst aankomende woensdag hoe de vijfde aflevering de serie verder vorm zal geven en in welke richting deze zal gaan. Zombie Stormtroopers en Force Karate? I have a bad feeling about this.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!