10 Geweldige Series om te Kijken Tijdens de Onvermijdelijke Stakings-droogte

TV en Series
vrijdag, 21 juli 2023 om 17:36
r2w2z4uwjte6ughqk28spxglrue2
Met de aanhoudende stakingen in Hollywood is het aannemelijk dat op zeer korte termijn de content behoorlijk zal opdrogen. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, en dat betekent dat het een goed moment is om oudere series die je mogelijk gemist hebt eens op te pakken. We hebben 10 geweldige series voor je samengesteld die jou door de naderende stakings-droogte heen kunnen helpen!

Arcadia

In de Nederlandse sci-fi serie "Arcadia" volgen we het leven van een gezin dat dankzij hun Burger Score een comfortabel bestaan leidt. Alles neemt echter een onverwachte wending wanneer ontdekt wordt dat de vader van het gezin de Burger Scores van twee van zijn dochters heeft vervalst om hen te beschermen. "Arcadia" is een gedurfde en opwindende Nederlandse productie die absoluut de moeite waard is om te bekijken.
imdb 38x18

Outer Range

Een rancher die strijdt voor zijn land en familie ontdekt een ongrijpbaar mysterie aan de rand van de wildernis in Wyoming. Deze meeslepende Western familie saga met bovennatuurlijke mysterie-elementen onderzoekt hoe we omgaan met het onbekende. Hoewel het filmen van het tweede seizoen aan het begin van dit jaar is begonnen, zullen de stakingen naar alle waarschijnlijkheid ervoor zorgen dat een release nog wel even op zich laat wachten.
imdb 38x18

SEE

In een verre dystopische toekomst heeft de mensheid het zicht verloren, en de samenleving heeft nieuwe manieren moeten vinden om te communiceren, bouwen, jagen en overleven. Dit alles wordt op de proef gesteld wanneer een tweeling geboren wordt met het vermogen om te zien. Jason Momoa schittert in deze geweldige en spannende serie, exclusief en volledig te streamen via Apple TV+.
imdb 38x18

Night Sky

Night Sky volgt Franklin en Irene York, een stel dat jaren geleden een mysterieuze kamer ontdekte, begraven in hun achtertuin, die hen onverklaarbaar leidt naar een vreemde, verlaten planeet. Ondanks de uitstekende acteerprestaties van J.K. Simmons en Sissy Spacek, heeft de Amazon Prime-serie helaas geen vernieuwing gekregen voor een tweede seizoen, wat opmerkelijk is. Desondanks blijft de serie enorm vermakelijk en biedt het iets unieks dat het absoluut de moeite waard maakt om te kijken, zelfs zonder een vervolg in het vooruitzicht.
imdb 38x18

Cosmos: A Spacetime Odyssey

Met Neil deGrasse Tyson als meesterverteller, is Cosmos: A Spacetime Odyssey een absolute aanrader voor iedereen die gefascineerd is door de ruimte en ons bestaan in het algemeen. De animaties en schitterende beelden zorgen voor een unieke kijkervaring die je nog nooit eerder hebt meegemaakt. Deze serie neemt je mee op reis door de kosmos en laat je op een boeiende manier kennismaken met de wonderen van het universum. Voor iedereen die een fascinatie heeft voor de ruimte, is dit een absolute must-watch.
imdb 38x18

The Patient

In The Patient vertolkt Steve Carell de rol van een psychotherapeut die gevangen wordt gehouden door een van zijn patiënten, een seriemoordenaar die van hem eist dat hij helpt zijn moordlustige neigingen onder controle te krijgen. Steve Carell levert hier een fenomenale acteerprestatie die je niet onberoerd zal laten.
imdb 38x18

FROM

In een mysterieus stadje, gelegen in het hart van de Verenigde Staten, worden degenen die er binnenkomen gedwongen om te blijven. Terwijl de inwoners worstelen om een gevoel van normaliteit te behouden en een uitweg te vinden, moeten ze ook de bedreigingen van het omliggende bos zien te overleven. De seizoensfinale van het laatste seizoen heeft voor veel ophef gezorgd, en nu, in afwachting van het nieuwe seizoen, is het een perfect moment om te beginnen aan deze opwindende horror-serie.
imdb 38x18

The Keepers

"The Keepers" is een meeslepende zeven-delige docuserie die zich richt op de onopgeloste moordzaak rond een non genaamd zuster Kathy. De afschuwelijke geheimen en pijn van deze zaak blijven voortduren, zelfs bijna vijf decennia na haar dood. Sinds de release heeft de docuserie een enorme impact gehad en is het veelvuldig in het nieuws geweest. Bovendien delen de betrokkenen uit de docuserie ontwikkelingen en informatie rond de zaak in een speciale "The Keepers"-Facebookgroep. Dit maakt het bijzonder, omdat je na het kijken van de serie de zaak nog steeds kunt blijven volgen en betrokken kunt zijn bij de voortdurende zoektocht naar de waarheid.
imdb 38x18

1883

1883 vertelt het oorsprongsverhaal van de Dutton-familie, die naar Texas reist en zich aansluit bij een karavaan die de zware reis naar het westen naar onderneemt, voordat ze zich uiteindelijk vestigen in Montana om daar de Yellowstone Ranch te stichten. De serie is zeer toegankelijk, zelfs zonder enige voorkennis van andere series uit het Yellowstone-universum. Het dient dan ook als een perfect startpunt om jezelf onder te dompelen in deze iconische en gedenkwaardige franchise. De acteerprestaties van Sam Elliott, Tim McGraw en Isabel May zijn bijzonder aangrijpend en indrukwekkend te noemen.
imdb 38x18

True Detective

True Detective is een seizoensgebonden anthologieserie waarin politieonderzoeken de persoonlijke en professionele geheimen van de betrokkenen blootleggen, zowel binnen als buiten de wet. De serie heeft inmiddels 3 seizoenen die stuk voor stuk zeer goed zijn ontvangen en lovende reacties krijgen. Vooral het eerste seizoen, met Woody Harrelson en Matthew McConaughey, wordt bijna elke aflevering beoordeeld met minimaal een 9. Voor elke serieliefhebber is True Detective een absolute must-see, en met het 4e seizoen dat later dit jaar verschijnt is nú het perfecte moment om te beginnen aan True Detective!
imdb 38x18
Ben jij het eens met onze keuze? Welke series zou je zelf nog willen aanraden? We hopen dat je voorlopig voldoende kijkplezier kunt beleven met onze aanbevelingen. Houd onze website in de gaten voor meer film-, serie- en game tips, en laat je betoveren door de verborgen pareltjes die je echt gezien moet hebben. Laat de stakings-droogte in Hollywood je niet tegenhouden om te genieten van fantastische verhalen en meeslepende avonturen!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!