The Nerd Shepherd

The Super Mario Bros. Movie breekt alle records in openingsweekend!

Super Mario Bros, Universal ©

Volgens Amerikaanse media heeft The Super Mario Bros. Movie de box office wereldwijde hitlijsten veroverd en heeft het verschillende records gebroken. De animatiefilm heeft nu het record voor de beste opening van een animatiefilm aller tijden, met een opbrengst van meer dan 377 miljoen dollar in het openingsweekend. Dit verslaat het vorige record van Frozen 2 met een opbrengst van 358 miljoen dollar in 2019.

Maar dat is niet alles. The Super Mario Bros. Movie heeft ook het record voor de beste opening van een gameverfilming aller tijden verbroken. Het verslaat de vorige titelhouder, Warcraft: The Beginning, die in 2016 uitkwam. Deze resultaten zijn indrukwekkend, vooral omdat de vorige Super Mario Bros. film uit 1993 een flop was. Toch is het duidelijk dat de populariteit van de Mario-franchise onverminderd is en dat er nog steeds veel vraag is naar nieuwe verhalen en avonturen van de beroemde loodgieter.

De keuze van Nintendo om te kiezen voor animatie was een slimme zet, omdat dit het mogelijk maakte om de fantasiewereld van de Mario-games veel beter tot leven te brengen op een manier die niet mogelijk zou zijn geweest met live-action. De film heeft daarnaast ook een enorme sterrencast, met onder andere de stemmen van Chris Pratt, Anna Taylor-Joy en Jack Black.

Hoewel de recensies van de film gemengd zijn, lijkt het publiek de film te omarmen en is het succes van de film onmiskenbaar. (Lees onze recentie hier) De vraag is nu of Nintendo plannen heeft voor verdere filmproducties, en zo ja, welke andere populaire franchises we in de toekomst kunnen verwachten. Welke Nintendo franchise zou volgens jou de ideale kandidaat zijn voor een bioscoopfilm? Bowser (stem)acteur Jack Black, hoopt op een vervolg van de Super Mario Bros. film en tipt Pedro Pascal als nieuwe slechterik in een mogelijke sequel.

Volg The Nerd Shepherd op Facebook en Twitter 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen