The Nerd Shepherd

The Legend of Zelda-verfilming onvermijdelijk na gigantisch succes van The Super Mario Bros. Movie

Universal Pictures, bekend van de succesvolle geanimeerde film The Super Mario Bros. Movie, die maar liefst 1,3 miljard dollar heeft opgebracht, is naar verluidt dicht bij een “grote deal” met het videogamebedrijf voor een film gebaseerd op The Legend of Zelda. Volgens insiders, zal Illumination, onderdeel van Universal, de geanimeerde Zelda-film ontwikkelen als de “volgende grote Illumination-Nintendo franchise”. Super Mario behaalde tot nu toe de hoogste opbrengst van alle films in 2023 en is de meest succesvolle videogameverfilming ooit.

In april vertelde Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario en Zelda, aan het Japanse medium Nihon Keizai Shimbun dat er “geen twijfel” bestaat dat Nintendo in de toekomst meer films zal maken na het overweldigende succes van The Super Mario Bros. Movie, waarvoor Miyamoto samenwerkte met Chris Meledandri van Illumination. Maar die hoge opbrengst kan Universal duur komen te staan: naar verluidt moet het door Comcast beheerde bedrijf Nintendo “een flinke duit” betalen voor Zelda.

LEES OOK | Vergruisde Sci-Fi Game uit 2016 maakt een Epische Comeback: Hoe Veerkracht en Doorzettingsvermogen alles kunnen Veranderen

“Ik moet zeggen, ik ben erg geïnteresseerd,” vertelde Nintendo’s Eiji Aonuma, die sinds 1998 elk Zelda-spel heeft geproduceerd, eerder aan Polygon over een mogelijke verfilming. “Zeker weten. Maar het is niet alleen mijn interesse die ervoor zorgt dat dingen gebeuren, helaas.” Voor Miyamoto en Meledandri zou dit de tweede samenwerking zijn. Meledandri is sinds 2021 onafhankelijk en niet-uitvoerend bestuurder van Nintendo.

Still 'The Super Mario Bros. Movie' via TMDB
Still 'The Super Mario Bros. Movie' via TMDB

“Ik werk al meer dan vijf jaar met Chris aan de Super Mario-film. Door die samenwerking heeft hij echt het Nintendo-perspectief leren begrijpen. Het is niet gemakkelijk voor mensen uit de media-industrie in het buitenland om te begrijpen hoe Nintendo denkt, maar Chris begrijpt echt waarom Nintendo personages en visuele content creëert,” zei Miyamoto tijdens een aandeelhoudersvergadering van Nintendo in 2021. Hij voegde eraan toe: “We denken dat het vragen van input aan Chris, als expert met jarenlange ervaring in Hollywood, ons in de toekomst veel zal helpen.”

Miyamoto was “zeer, zeer betrokken bij de productie” van The Super Mario Bros. Movie, aldus Shuntaro Furukawa, de wereldwijde president van Nintendo, in een interview met Fast Company dat jaar. Meledandri, bekend van de Illumination-franchises Despicable Me/Minions en The Secret Life of Pets, vertrouwde op Miyamoto om de iconische loodgieter na 30 jaar weer naar het witte doek te brengen, nadat de vorige live-action film slecht werd ontvangen door critici.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen