The Nerd Shepherd

Bekijk de angstaanjagende nieuwe trailer van “The Exorcist: Believer”

The Exorcist: Believer

Dit najaar markeert een mijlpaal in de geschiedenis van het horrorgenre, het is namelijk precies vijftig jaar geleden dat de angstaanjagende horrorfilm ‘The Exorcist’ voor het eerst in de bioscoop verscheen. Deze baanbrekende film, geregisseerd door William Friedkin en gebaseerd op het gelijknamige boek van William Peter Blatty, zorgde destijds voor opschudding en koude rillingen bij kijkers over de hele wereld. Nu, vijf decennia later kunnen we opnieuw gaan genieten van deze angstaanjagende franchise met “The Exorcist: Believer”. 

The Exorcist: Believer
Still 'The Exorcist: Believer' via Universal Nederland

Duister verhaal van verlies en bovennatuurlijke krachten

In deze langverwachte nieuwe toevoeging aan de horrorfranchise wordt het publiek geconfronteerd met een verhaal doordrenkt van duisternis en bovennatuurlijke krachten. De film vertelt het verhaal van Victor Fielding, schitterend vertolkt door de met een Oscar genomineerde Tony-winnaar Leslie Odom, Jr., bekend van zijn indrukwekkende optreden in “One Night in Miami” en zijn rol in de iconische musical “Hamilton.” Victor heeft de zware last om zijn dochter Angela, gespeeld door de getalenteerde Lidya Jewett (Good Girls), alleen op te voeden sinds het tragische verlies van zijn zwangere vrouw twaalf jaar geleden bij een verwoestende aardbeving in Haïti.

LEES OOK | Recensie: “Talk to Me” door Sid Lukkassen – Als Duisternis Alledaags Wordt

Het verhaal neemt echter een duistere wending wanneer Angela en haar vriendin Katherine, vertolkt door de veelbelovende nieuwkomer Olivia Marcum, spoorloos verdwijnen in een dichtbegroeid bos. Na drie angstaanjagende dagen duiken ze weer op, getekend door een mysterieuze ervaring waarvan ze zich geen herinneringen kunnen herroepen. Deze gebeurtenissen storten Victor in een draaikolk van angst en onzekerheid, dwingend hem om het ultieme kwaad onder ogen te zien in zijn meest angstaanjagende vorm. In zijn zoektocht naar antwoorden wendt hij zich tot de enige persoon die ooit iets vergelijkbaars heeft doorstaan: Chris MacNeil.

The Exorcist: Believer
Still 'The Exorcist: Believer' via Universal Nederland

De terugkeer van Chris MacNeil

De terugkeer van Oscar-winnares Ellen Burstyn naar haar iconische rol als Chris MacNeil is een hoogtepunt dat fans van het origineel niet willen missen. Burstyn speelde deze rol voor het eerst in 1973 in “The Exorcist,” en haar karakter is sindsdien diep getekend door de traumatische gebeurtenissen met haar dochter Regan.

“The Exorcist: Believer” belooft een meeslepende en angstaanjagende ervaring te worden, die de erfenis van de oorspronkelijke film eert terwijl het nieuwe lagen van spanning en horror toevoegt. Met een getalenteerde cast en een ervaren regisseur aan het roer, kunnen we ons opmaken voor een film die ons op het puntje van onze stoel zal houden, zelfs vijftig jaar na de eerste verschijning van “The Exorcist.” 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen