The Nerd Shepherd

Epische klassieker met Harrison Ford en Brad Pitt binnenkort te zien op Netflix

The Devil's Own

Netflix staat er inmiddels om bekend: oude ondermaatse meuk die dient als opvulling tussen de eigen Netflix-producties. Maar te midden van al die vergeten films bevindt zich af en toe een verborgen pareltje. Vanaf 15 september kunnen we genieten van zo’n pareltje, want dan is “The Devil’s Own” te streamen.

“The Devil’s Own” uit 1997 schittert met sterren als Harrison Ford en Brad Pitt. Dit duo levert een dynamische en spannende film af die zelfs na al die jaren nog steeds indruk maakt. Deze film is zonder twijfel een van de weinige juweeltjes die binnenkort op Netflix te bewonderen zijn.

LEES OOK | Teleurstellende thriller uit 2015 beleeft een onverwachte comeback op Netflix

The Devil's Own
Still 'The Devil's Own' via TMDB

Het levensveranderende besluit van Frankie McGuire

Het verhaal begint in 1972 in Noord-Ierland, waar de achtjarige Frankie McGuire zijn vader ziet neerschieten vanwege zijn sympathieën voor de Ierse republikeinen. Twintig jaar later in Belfast worden Frankie en drie andere IRA-leden overvallen door het Britse leger en agenten van de Special Reconnaissance Unit. Twee IRA-leden worden gedood, maar Frankie en zijn kameraad Sean Phelan ontsnappen. Achternagezeten door een Britse legerhelikopter besluit hun commandant Martin MacDuff dat de IRA Stinger-raketten nodig heeft om terug te vechten.

Onder de schuilnaam “Rory Devaney” arriveert Frankie in New York City om de raketten te kopen. Amerikaanse rechter Peter Fitzsimmons, een langdurige sympathisant van de IRA, regelt voor hem om te verblijven bij sergeant Tom O’Meara van de NYPD, zijn vrouw Sheila en hun drie dochters op Staten Island.

The Devil's Own
Still 'The Devil's Own' via TMDB

Vanaf 15 september te zien via Netflix

Voor wie deze crimedrama nog nooit heeft gezien, is het absoluut een aanrader om een kans te geven. Hieronder kun je de originele trailer van de film bekijken. “The Devil’s Own” is vanaf 15 september te streamen op Netflix. Ga jij de spannende film aan je kijklijst toevoegen?

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen