The Nerd Shepherd

Spannende Stephen King-film uit 2013 vanaf vandaag te zien op Netflix

Carrie

Vanaf vandaag is de spannende horrorfilm uit 2013, “Carrie,” te zien op Netflix. De remake, geregisseerd door Kimberly Peirce, biedt een eigentijdse draai aan het verhaal dat gebaseerd is op Stephen King’s gelijknamige boek. De film neemt ons mee in het leven van Carrie, vertolkt door de getalenteerde Chloë Grace Moretz, een tienermeisje wiens jeugd wordt getekend door de strenge religieuze overtuigingen van haar moeder.

Carrie’s leven op de middelbare school is een ware nachtmerrie, waarin pesten en vernederingen aan de orde van de dag zijn. De situatie escaleert dramatisch tijdens een gymles, wanneer ze voor het eerst ongesteld wordt in de doucheruimte. Onwetend over de veranderingen in haar lichaam, wordt ze slachtoffer van de meedogenloze spot van haar klasgenoten, wat leidt tot een schorsing voor een van de pestkoppen.

LEES OOK | Survival-thriller uit 2022 wordt een complete franchise

Carrie
Still 'Carrie' via TMDB

Het is tijdens deze kwetsbare momenten dat Carrie’s verborgen telekinetische krachten ontwaken. Nadat ze per ongeluk een spiegel in het toilet breekt, begint ze haar ongekende gaven te verkennen. Thuis blijkt er geen steun te zijn van haar fanatiek religieuze moeder. In plaats daarvan wordt ze opgesloten in een kast en gedwongen om te bidden voor vergiffenis, want volgens haar moeder is menstrueren een zonde.

Het verhaal neemt een verrassende wending als Sue, een van de pestkoppen uit Carries klas, spijt krijgt van haar daden en een plan smeedt om het goed te maken. Ze overtuigt haar vriendje Tommy Ross om Carrie mee te nemen naar het schoolbal. De avond begint veelbelovend als Tommy en Carrie tot koning en koningin van het bal worden gekroond. Echter, deze vreugdevolle gebeurtenis wordt al snel een nachtmerrie wanneer een emmer vol varkensbloed over Carrie wordt uitgestort door Chris en haar vriendje. Dit is het keerpunt van de film, waarin Carries ongeëvenaarde woede wordt ontketend.

“Carrie” (2013) is een duister meesterwerk dat de psychologische en bovennatuurlijke elementen van Stephen King’s verhaal naar de moderne tijd vertaalt. Met meeslepende vertolkingen en een angstaanjagende sfeer is deze film een absolute aanrader voor liefhebbers van psychologische horror. Dankzij Netflix krijgen kijkers nu de kans om opnieuw te genieten van de huiveringwekkende en onvergetelijke reis van Carrie White in dit aangrijpende verhaal van Stephen King.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen