The Nerd Shepherd

Nintendo onthult na maanden speculatie eindelijk nieuwe stemacteur Mario & Luigi

The Super Mario Bros. Movie

Na maanden van speculatie heeft Nintendo eindelijk de naam onthuld van de nieuwe stemacteur voor Mario en Luigi: Kevin Afghani. Op vrijdag deelde Afghani het nieuws via zijn sociale media-kanaal X (voorheen Twitter), waarin hij trots verklaarde: “Incredibly proud to have voiced Mario and Luigi in Super Mario Bros. Wonder. Thanks to Nintendo for inviting me into the Flower Kingdom!”

Nintendo bevestigde het nieuws in een eenvoudig e-mailbericht waarin stond: “De naam van de stemacteur is Kevin Afghani.” Deze aankondiging volgt op het vertrek van de iconische stemacteur Charles Martinet in augustus, die nu een ambassadeur voor Mario is geworden.

LEES OOK | Charles Martinet legt zijn rol als Mario’s stem neer na decennia van avonturen

The Super Mario Bros. Movie
Still 'The Super Mario Bros. Movie' via TMDB

Nintendo heeft tot dusver de identiteit van de nieuwe stemacteur geheim gehouden en beloofde dat de naam in de aftiteling van “Super Mario Bros. Wonder” zou worden onthuld. Dit veroorzaakte talloze geruchten over potentiële kandidaten voor de rol van de geliefde loodgieter, met namen als Mick Wingert, die later ontkende dat hij de stem van Mario in Wonder vertolkte. Onlangs werd gemeld dat in een demoversie van het spel de stemacteurs werden geïdentificeerd, waarbij Afghani toevallig bovenaan de lijst stond, zij het in alfabetische volgorde op achternaam.

Voor een voorproefje van Afghani’s vertolking van Mario en Luigi, kunnen fans de recent uitgebrachte promotievideo van “Super Mario Bros. Wonder” bekijken. Afghani heeft eerder zijn stem verleend aan personages zoals Raditz in de Dragon Ball R&R-serie en Arnold in Genshin Impact.

Super Mario Bros. Wonder lanceert op 20 oktober voor de Nintendo Switch, en de komst van Kevin Afghani als de stem van Mario en Luigi markeert een nieuw tijdperk in de langlopende Super Mario-franchise. Fans kunnen uitkijken naar de frisse interpretatie van deze iconische personages in het nieuwste spel en de rol die Afghani zal spelen bij het voortzetten van hun nalatenschap.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen