The Nerd Shepherd

Star Wars-verzamelaars in rep en roer door ontdekking van “The Morphy Find”: Enorme verzameling van originele Star Wars actiefiguren uit de jaren ’70 en ’80

Een opwindende ontdekking heeft de wereld van Star Wars-verzamelaars op zijn kop gezet. Een immense verzameling van meer dan 400 originele Kenner fabrieksdozen met action figures uit de jaren ’70 en ’80 is ontdekt in het huis van een verzamelaar in Illinois. Deze verzameling, genaamd “The Morphy Find”, is van onschatbare waarde en zal op 1 februari worden geveild bij Morphy Auctions.

Uitstekende conditie

De collectie bevat een groot aantal zeldzame actiefiguren uit de Star Wars-films uit die periode, waaronder de dubbel-telescopische Luke Skywalkers en de Death Commander. Het feit dat er acht Boba Fetts, acht Jawas en acht Darth Vaders in één doos zaten, was een verrassing voor de experts. Normaal gesproken zijn er acht personages vertegenwoordigd in een doos, drie van elk personage.

De verzameling was bewaard gebleven op een droge en klimaat neutrale plaats waardoor de action figures in uitstekende staat verkeerden. Het is opmerkelijk dat slechts enkele action figures de oorspronkelijke winkelprijsstickers hebben, wat erop wijst dat de verzamelaar ze speciaal moet hebben besteld.

Morphy Auctions

De ontdekking van “The Morphy Find” is te danken aan de vriendschap tussen de eigenaar van de collectie en Tom Tolworthy, CEO van Morphy Auctions. De verzamelaar had nog nooit eerder via Morphy Auctions verkocht, maar hij sprak vaak met Tolworthy over coin-ops en vending machines op antieke coin-op shows. Toen de verzamelaar in april vorig jaar de Morphy Auctions-stand bezocht, vertelde hij dat hij overwoog om de Star Wars-actiefiguurcollectie van zijn kinderen te verkopen. Tolworthy, die dacht dat het maar om een paar speeltjes ging, was verrast toen hij hoorde dat er meer dan 400 figuren in hun originele Kenner-fabrieksdozen zaten.

Volg The Nerd Shepherd op Facebook en Twitter 

 

Chuck Lang, Senior IT Leader en levenslange Star Wars-fan, werd ingeschakeld om het speelgoed te catalogiseren. Hij ontdekte dat de collectie alle verpakte figuren bevatte en voornamelijk de lijnen omvatte die Kenner produceerde van 1977 tot 1985 voor de films Star Wars, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

“The Morphy Find” is een belangrijke ontdekking voor Star Wars-verzamelaars over de hele wereld en zal ongetwijfeld een recordbedrag opbrengen bij de veiling. Het is een herinnering aan de tijdloze aantrekkingskracht van deze geliefde filmreeks en de impact die deze heeft gehad op de popcultuur.

Bekijk de veiling en hele collectie hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen