The Nerd Shepherd

Star Wars: Jedi-trilogie bevestigd door regisseur Stig Asmussen: Wat staat Cal Kestis te wachten in het derde deel?

Stig Asmussen, de regisseur van Star Wars Jedi: Fallen Order en Star Wars Jedi: Survivor doet in een interview met IGN een boekje open over de toekomst van de Star Wars Jedi-reeks. Asmussen heeft bevestigd dat hij een trilogie voor ogen heeft voor het verhaal van Cal Kestis. 

Het personage Cal Kestis zal waarschijnlijk terug keren voor een derde game, mits Jedi: Survivor goed presteert. Asmussen legt uit dat de plannen voor Jedi: Survivor al begonnen zijn vóór de release van Jedi: Fallen Order. “We waren al aan het praten over het tweede spel,” zei Asmussen. “Ik bedoel, we waren eerlijk gezegd al aan het praten over meer. Dit zijn gesprekken die we voeren wanneer we het verhaal met Lucasfilm bespreken. Waar gaan we naartoe met het tweede spel?”

“Ik wilde altijd al dat dit een trilogie zou worden. Hoe kunnen we Cal en zijn crew naar nieuwe plekken brengen, buiten wat we in het eerste spel deden?” Asmussen onthulde ook dat hij en zijn team “een vrij goed idee hadden van het tijdsbestek waarin we wilden dat Survivor plaats zou vinden, wat de inzet zou zijn, wat de toon van het spel zou zijn, waar Cal tegenover zou staan, en hoe de crew daar een rol in zou spelen. Er zijn ook ideeën over wat we daarna zouden kunnen doen.”

Unreal Engine 5

Verder verklaarde Asmussen dat hoewel Jedi: Fallen Order en Jedi: Survivor zijn gemaakt met Unreal Engine 4, een potentieel derde spel in de serie hoogstwaarschijnlijk gemaakt zal worden met Unreal Engine 5. “Ik denk dat het een vrij veilige aanname is,” zei hij. “Ik ga niet zeggen dat het makkelijk zal zijn. We hebben veel eigen dingen die we de engine hebben laten doen voor Jedi, en we zouden sommige daarvan moeten aanpassen om het te laten werken op een nieuwe engine.”

Fans van de Star Wars Jedi-serie kunnen dus uitkijken naar een derde deel, waarin Cal Kestis opnieuw de hoofdrol zal spelen en waarin de crew nieuwe avonturen zal beleven. Star Wars Jedi: Survivor staat gepland voor 8 april en is te spelen via Playstation 5, PC en Xbox Series X|S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen