The Nerd Shepherd

Star Wars-acteur blikt terug op zijn rol in Star Wars episode II: Attack of the Clones: “Ik ben George zoveel verschuldigd, het opende alle deuren naar Hollywood!”

Still 'Star Wars episode II: Attack of the Clones' via TMDB

In een gesprek met THR.com blikt Joel Edgerton terug op zijn rol als Owen Lars, de oom van Luke Skywalker, in Star Wars: Episode II – Attack of the Clones uit 2002. Hij vertolkte deze rol opnieuw in de Disney+ serie: Obi-Wan Kenobi.

Hoewel Attack of the Clones niet door iedereen goed werd ontvangen, erkent Edgerton dat de film en bedenker George Lucas enorm hebben bijgedragen aan zijn carrière. “Ik ben George zoveel verschuldigd voor het geven van die baan. Het opende alle deuren naar Hollywood,” vertelde de acteur aan NME. “Het stelde iedereen in staat om me in L.A. te verwelkomen en te denken, ‘Oh, hij speelt in Star Wars. Laten we hem een auditie geven voor andere dingen.'”

Edgerton gaf toe dat hij in eerste instantie een beetje terughoudend was om terug te keren naar de rol van Owen Lars voor de Disney+ serie. “Ik was een beetje terughoudend om te denken, ‘Ik heb dit al eens eerder gedaan,'” zei hij. “Ik heb altijd grapjes gemaakt dat Owen het meest saaie personage in de geschiedenis van Star Wars is omdat hij een boer is en geen lightsaber draagt.” Maar, voegde hij eraan toe, “Ik zag het als een manier om een cirkel op de een of andere manier rond te maken.”

Foto 'Joel Edgerton' via Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)
Foto 'Joel Edgerton' via Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Desondanks wilde de acteur meer diepgang toevoegen aan het personage dan hij eerder had gedaan. “Iedereen denkt dat Owen een brommende, nukkige ‘nee’-man is”, aldus Edgerton. “Ik dacht, ‘Dit is mijn kans om daar wat meer context aan toe te voegen zodat mensen hem misschien wat meer gaan waarderen.’ En dat is gelukt.”

Hij vervolgde: “Mijn enige voorwaarde was: ‘Ik weet wat jullie van plan zijn met het verhaal en hoe het zich ontvouwt, en ik vraag niet om meer schermtijd, maar ik wil gewoon iets cools doen. Kan ik op zijn minst één gevecht hebben? Kan ik op zijn minst mijn mouwen oprollen en in een gevecht terechtkomen?'” De schrijvers gaven gehoor aan zijn verzoek en Owen vocht uiteindelijk tegen Reva Sevander, gespeeld door Moses Ingram. “Hoe cool is dat?”

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen