The Nerd Shepherd

Horrorfilm uit 2005 met “Yellowstone”-ster Cole Hauser vanaf 1 oktober te zien op Netflix

The Cave

Vanaf 1 oktober komt de horrorfilm “The Cave” op Netflix. Hoewel de IMDb-beoordeling van deze film uit 2005 niet al te hoog is, raden we je toch aan om de film een kans te geven. “The Cave” past goed in het Netflix-aanbod van spannende avonturen en heeft ons aangenaam verrast, vooral dankzij het sterke acteerwerk van Cole Hauser, bekend van “Yellowstone”. Je zult de acteur misschien niet onmiddellijk herkennen, aangezien hij in de film een aantal jaren jonger is en dus verschijnt zonder zijn iconische baard en robuuste uiterlijk.

Het verhaal volgt een groep grotduikers en wetenschappers die vast komen te zitten tijdens hun verkenning van een grottenstelsel in Roemenië en daar geconfronteerd worden met dodelijke wezens. De cast bestaat uit bekende en minder bekende namen zoals Eddie Cibrian, Morris Chestnut, Marcel Iureș, Lena Headey, Rick Ravanello, Piper Perabo, Daniel Dae Kim en Cole Hauser.

The Cave
Still 'The Cave' via TMDB

De film begint tijdens de Koude Oorlog, waar een groep Sovjet- en Britse schatzoekers een verlaten 13e-eeuwse abdij begint op te graven in het Karpaten gebergte. Terwijl ze bezig zijn met hun werk, stort de vloer onder hen in en belanden ze op de bodem van een uitgestrekt grottenstelsel. Naarmate ze dieper de grot in gaan in de hoop een uitweg te vinden, horen ze vreemde, ratelende geluiden in de duisternis.

The Cave
Still 'The Cave' via TMDB

In het heden leidt Dr. Nicolai, bijgestaan door Dr. Kathryn Jennings en cameraman Alex Kim, een team dat de site van de voormalige abdij opgraaft. Ze stuiten op mysterieuze mozaïeken en een rivier die zich kilometers diep in het grottenstelsel uitstrekt. Lokale biologen vermoeden dat de grot een nog onontdekt ecosysteem kan herbergen, wat leidt tot het inhuren van een team professionele Amerikaanse duikers onder leiding van de broers Jack en Tyler McAllister. Het team bestaat uit experts zoals rotsklimmer Charlie, verkenner Briggs, sonar-expert Strode en overlevingsexpert Top Buchanan.

The Cave
Still 'The Cave' via TMDB

Nadat Briggs is gekozen om vooruit te verkennen en het contact met het team verliest, zien ze iets in de verte en valt het videobeeld weg. Het team denkt dat dit te wijten is aan een technische storing en gaat verder met hun verkenningstocht. Uiteindelijk vinden ze Briggs stroomafwaarts, maar dan wordt Strode plotseling aangevallen en meegesleept door een groot wezen. Dit veroorzaakt een ongeval waarbij zijn waterscooter tegen de grotwand crasht en een rotslawine veroorzaakt, waardoor ze gedwongen worden de rivier te volgen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitweg.

Ondanks de lagere IMDb-rating, is “The Cave” een film die spanning en avontuur biedt, met overleving als enige optie in een ondergrondse nachtmerrie. Als je op zoek bent naar een filmavond vol actie en spanning, is deze film zeker het bekijken waard. Bereid je voor op een zinderende ervaring, “The Cave” is vanaf 1 oktober te zien op Netflix.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen