The Nerd Shepherd

Slecht nieuws voor Alec Baldwin: Crewleden van “Rust” mogen rechtszaak voortzetten

Alec Baldwin

Acteur Alec Baldwin heeft een nederlaag geleden in de rechtbank. Zijn pogingen om een rechtszaak, aangespannen door drie crewleden van de film “Rust,” tegen te houden, werden afgewezen door een rechter in de staat New Mexico. Deze beslissing opent de weg voor de aanklagers om hun zaak voort te zetten.

Alec Baldwin
Still 'Drunk Parents' via TMDB

Het tragische incident op de set van "Rust"

Het drama rondom de film “Rust” begon in februari, toen drie crewleden een rechtszaak tegen Baldwin indienden. Deze crewleden beweerden traumatische ervaringen te hebben opgedaan tijdens het incident waarbij cameravrouw Halyna Hutchins tragisch om het leven kwam op de filmset. Hutchins overleed nadat Baldwin per ongeluk een revolver afvuurde, waarvan hij ten onrechte dacht dat deze ongeladen was. De aanklagers stelden tevens dat Baldwin, als producent van de film, herhaaldelijk nalatig was geweest, wat uiteindelijk tot de dood van de cameravrouw had geleid.

Baldwin's zorgvuldige strategie

De rechter heeft niet alleen de rechtszaak toegestaan, maar heeft ook een aanvraag om de zaak op te schorten totdat het strafproces met betrekking tot “Rust” is afgerond, afgewezen. Dit was een zorgvuldig overwogen strategie van de advocaten van Baldwin, omdat zij vreesden dat de civiele rechtszaak nieuw bewijs naar boven zou kunnen brengen dat tegen de acteur gebruikt zou kunnen worden in een eventuele strafrechtelijke procedure.

LEES OOK | AI-taalmodellen getraind met teksten van Stephen King en andere grote auteurs

Nieuw forensisch rapport

Het is belangrijk op te merken dat Alec Baldwin in april werd vrijgesproken van strafrechtelijke vervolging in verband met het incident op de filmset. Echter, recentelijk hebben aanklagers aangegeven dat ze overwegen een nieuwe zaak te beginnen op basis van een nieuw forensisch rapport. De uitkomst van deze overweging is momenteel nog onduidelijk en zal nauwlettend worden gevolgd door zowel de juridische gemeenschap als het publiek.

Naast de zaak tegen Alec Baldwin is er ook een juridische procedure gaande tegen de wapensmid, Hannah Gutierrez-Reed. Amerikaanse media hebben gemeld dat deze zaak is uitgesteld tot 2024. Dit verlengt de juridische schaduw die over het tragische incident op de filmset van “Rust” hangt.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen