The Nerd Shepherd

Robin Williams nog één keer te horen in zijn rol als “Genie” in de nieuwe Disney Animatiefilm: ‘Once Upon a Studio’!

Walt Disney Animation heeft een betoverende korte film genaamd ‘Once Upon a Studio’ gecreëerd, waarin Mickey Mouse Disney-personages verzamelt voor een bijzondere groepsfoto. In deze film worden maar liefst 40 stemacteurs samengebracht, waaronder de iconische rol van de Geest uit Aladdin, die vertolkt wordt met nooit eerder gehoorde audio-opnames van de legendarische Robin Williams. 

“Once Upon a Studio” zal te zien zijn als kortefilm voorafgaand aan de nieuwe Disney-film “Wish”, die vanaf 22 november te zien is in de bioscoop. De regisseurs, Trent Correy en Dan Abraham, hebben acht maanden gewerkt aan het creëren van dit meta-verhaal om het 100-jarig bestaan van Disney Animation te vieren.

LEES OOK | Yabba Dabba Do! Langverwachte speelfilm-reboot van “The Flintstones” aangekondigd door Warner Bros. Animation

Het verhaal van de korte film speelt zich af in Walt Disney Animation Studios, waar de kunstwerken tot leven komen zodra iedereen het gebouw verlaat. Personages uit verschillende Disney-animatiefilms en zelfs klassieke korte films en themaparkprojecten komen tot leven en zorgen voor een betoverende ervaring. De combinatie van live-action en animatie, evenals hergebruik van animatiefragmenten en geluiden uit eerdere films, creëert een unieke mix.

Tijdens het Annecy Festival delen de regisseurs enkele achtergrondinformatie over de productie. Ze wilden het verhaal ook verbinden met de legendarische animator Burny Mattinson, die onlangs is overleden. Veertig stemacteurs zijn teruggekomen om dialogen op te nemen voor het project, en ervaren kunstenaars, zoals Eric Goldberg, hebben geholpen bij het creëren van met de hand getekende elementen.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen