The Nerd Shepherd

Regisseur Ridley Scott onthult dat de director’s cut van “Napoleon” meer dan vier uur zal beslaan!

Napoleon

De befaamde regisseur Ridley Scott staat bekend om zijn passie voor het maken van een director’s cut van zijn films, en zijn aankomende project, Napoleon, is geen uitzondering. Scott, die een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd met klassiekers als Gladiator, Alien en Blade Runner, heeft onlangs een update gedeeld over zijn nieuwste filmproject met Total Film.

“Ik ben ermee bezig. Vanochtend was de film vier uur en tien minuten lang,” vertelt Scott in het interview. “Wat er zal gebeuren, is dat we eerst de bioscoopversie zullen vertonen met Sony. Vervolgens krijgt die zijn draailoop, en daarna zal de regisseursversie beschikbaar zijn voor streaming, met een speelduur van vier uur en tien minuten.”

LEES OOK | Joaquin Phoenix schittert als Franse keizer in Ridley Scott’s nieuwste film “Napoleon” – Bekijk nu de trailer!

Napoleon
Still 'Napoleon' via TMDB

Napoleon belicht het levensverhaal van de Franse keizer, zijn opkomst naar macht en de daaropvolgende val, binnen de context van zijn complexe relatie met keizerin Joséphine, vertolkt door Vanessa Kirby. De film markeert tevens een hereniging met Joaquin Phoenix, bekend van Gladiator, die de rol van de Franse keizer vertolkt. Andere castleden zijn onder meer Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier en Rupert Everett.

Naast het nieuws over de director’s cut deelde Scott ook enkele opvallende details over de productie van Napoleon. Hij legde uit hoe hij erin slaagde om deze epische film in slechts 62 dagen te filmen, inclusief de indrukwekkende choreografie van zes epische veldslagen.

Napoleon
Still 'Napoleon' via TMDB

“Het draait allemaal om geometrie,” aldus Scott. “Dankzij het gebruik van 11 tot 14 camera’s hebben we Napoleon binnen 62 dagen kunnen vastleggen. Momenteel ben ik bezig met Gladiator 2, en ook daarbij heb ik geleerd om efficiënter te werken. Ditmaal in slechts 54 dagen, omdat ik niet meer dezelfde scène 50 keer hoef op te nemen met één camera, vanuit één hoek.”

Napoleon zal zijn wereldpremière beleven in de bioscopen op 22 november, waarbij het publiek de kans krijgt om het meesterwerk van Ridley Scott in zijn oorspronkelijke vorm te ervaren voordat de director’s cut beschikbaar wordt gesteld voor streaming. Deze nieuwe versie belooft een dieper inzicht te bieden in het verhaal en de visie van de regisseur, waardoor het een must-see wordt voor filmliefhebbers wereldwijd.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen