The Nerd Shepherd

Review: “Save Koch” – Vermakelijk Noir-verhaal in een Stad vol Dieren

Save Koch

In de wereld van gaming zijn er altijd verborgen pareltjes die onze aandacht ontsnappen te midden van de grote titels die de schijnwerpers stelen. Een van deze verborgen schatten is “Save Koch.” Voor liefhebbers van games zoals “This is the Police,” biedt “Save Koch” een vergelijkbare formule, zij het met een betere artistieke stijl en een diepgaandere achtergrond.

“Save Koch” speelt als een noir-verhaal in een stad vol dieren. Je neemt de rol aan van misdaadbaas Jeffrey Koch, afgebeeld als een imposante varken. Hij heeft vernomen van zijn handlangers dat er een moordopdracht op hem is gezet en dat hij binnen een week zal sterven. Iemand uit zijn organisatie heeft hem verraden, en het is aan jou om erachter te komen wat er aan de hand is. Aan het begin van het spel zit je verscholen in je schuilplaats, waar je probeert de operaties te sturen om de waarheid te achterhalen en in leven te blijven.

LEES OOK | Review: “Lord of the Rings: Return to Moria” – Een vermakelijke terugkeer naar Midden-Aarde

Save Koch
Still 'Save Koch' via Keymailer

De dag van Koch begint om 9 uur ’s ochtends en draait om vier medewerkers die je die dag op missies kunt sturen om de stad af te speuren naar aanwijzingen. Daarnaast beschikt hij over een telefoonboek waarmee hij mensen kan bellen, variërend van zijn ondergeschikten, een vreemde sekswerker-AI tot zijn dochter. Het plegen van telefoontjes kan leiden tot meer aanwijzingen voor de oplossing. Wat het verhaal betreft, “Save Koch” is intrigerend, compleet met briljante personages en fantastisch schrijfwerk.

Je wordt gepresenteerd met een tafel in je schuilplaats, waar je de stadskaart kunt openen en je medewerkers de stad in kunt sturen. Daarnaast heb je een telefoon die af en toe overgaat en die je moet beantwoorden, en je kunt ervoor kiezen om iemand uit je contactenlijst te bellen. Verder is er een haaienvijver die af en toe verandert in een tv-scherm waarop het laatste nieuws over je benarde situatie wordt getoond.

Save Koch
Still 'Save Koch' via Steam

Het grootste deel van het spel draait om het sturen van verschillende personages naar verschillende locaties in de stad. Je hebt een kapitein genaamd Bunny en je kunt nog drie andere personages selecteren uit een lijst; elk zal invloed hebben op het einde van je speelsessie. Op de kaart worden gemarkeerde gebieden weergegeven met misdaadscènes, onderzoeken of roddels om te volgen. Het is belangrijk om de juiste medewerker naar de juiste plaats te sturen, iemand die goed past en de gewenste resultaten kan behalen. Dit kan soms lastig zijn om uit te vogelen en kan soms willekeurig aanvoelen.

Toch is “Save Koch” een spel om aan te bevelen. De willekeurige aard van de procedureel gegenereerde gebeurtenissen in de stad zorgt ervoor dat je meerdere keren zult willen spelen, maar zelfs dan kun je moeite hebben om te begrijpen wat er nodig is voor succes. Desondanks is er iets intrigerends aan “Save Koch,” iets dat je vastgrijpt, voornamelijk dankzij het schrijfwerk en de opzet. Het is gewoon zo dat de gameplay-lus uiteindelijk niet sterk genoeg is om “Save Koch” volledig te redden.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen