The Nerd Shepherd

Regisseur Danny Boyle en schrijver Alex Garland staan open voor derde film in “28 Days”-franchise

Still '28 Weeks Later' via TMDB

Na jaren van speculatie lijkt er eindelijk een derde film in de “28 Days Later”-franchise op komst te zijn. Regisseur Danny Boyle en schrijver Alex Garland hebben onlangs in een interview een update gegeven. Garland heeft onthuld dat hij een idee heeft voor een vervolg met de titel “28 Years Later” en hij heeft gedeeld dat Boyle enthousiast is over het concept. In plaats van de verwachte titel “28 Months Later” zou de volgende film een sprong in de toekomst maken. Als Garland het niet zelf regisseert, staat Boyle klaar om die rol op zich te nemen, op voorwaarde dat ze met een overtuigend idee komen.

Waarom laat een vervolg zo lang op zich wachten? Om dat te begrijpen, moeten we teruggaan naar de voorganger, “28 Weeks Later”. Vier jaar na “28 Days Later” werd het vervolg uitgebracht, waarin een Amerikaanse militaire aanwezigheid werd geïntroduceerd in een door het virus geteisterd Engeland. Terwijl Boyle en Garland destijds bezig waren met een ander project, leverden ze op verschillende manieren een bijdrage aan de film. Helaas slaagde “28 Weeks Later” er niet in de essentie van het origineel te vangen en leek het meer op een typische Hollywood-actiefilm dan op een experimentele horrorfilm.

Still '28 Weeks Days' via TMDB
Still '28 Weeks Days' via TMDB

28 Weeks Later

Garland gaf toe dat hij lang weerstand heeft geboden tegen het maken van een vervolg, omdat bepaalde aspecten van “28 Weeks Later” hem dwarszaten. Hij gaf aan dat hij liever een ander verhaal wilde schrijven in een nieuwe wereld. Maar de omstandigheden lijken te zijn veranderd en de beslissing om “28 Months Later” over te slaan en meteen naar “28 Years” te gaan, biedt de mogelijkheid om de tekortkomingen van het vorige deel te negeren.

Still '28 Weeks Later' via TMDB
Still '28 Weeks Later' via TMDB

Fans kunnen alleen maar hopen dat alle opwinding rondom het mogelijke vervolg resulteren in een concreet project. Hoewel er nog niets bevestigd is, is de mogelijkheid van een nieuwe toevoeging aan de 28 Days Later-franchise ongetwijfeld opwindend.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen