The Nerd Shepherd

Recensie: “Upon Entry” – Spanning op de luchthaven van New York

Upon Entry

6.1

/10

“Upon Entry,” de nieuwste film van regisseur Alejandro Rojas, opent met een veelbelovende noot, zij het enigszins politiek gekleurd. De luchthavenscène lijkt een subtiele kritiek op het immigratiebeleid van voormalig president Trump te bevatten, maar deze politieke insteek vervliegt snel. Wat volgt, is een duik in het complexe psychologische landschap van een jong stel dat op de proef wordt gesteld.

Upon Entry
Still 'Upon Entry' via TMDB

De Amerikaanse droom

Het verhaal draait om Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, en Elena, een hedendaagse danseres uit Barcelona, die hun geluk beproeven in de Verenigde Staten. Met hun goedgekeurde visa hopen ze niet alleen hun carrières te laten bloeien, maar ook een nieuw leven en gezin op te bouwen. Echter, bij aankomst op de luchthaven van New York worden ze geconfronteerd met een onaangename inspectieprocedure en een psychologisch slopend verhoor.

LEES OOK | Tanja Nijmeijer “Dagboek van een Guerrillera”: De afgrondelijke keuzes van een fascinerend mens

Duistere geheimen

De film komt tot leven wanneer de grensofficier geheimen onthult die Diego en Elena nog niet met elkaar gedeeld hebben. Hiermee wordt hun onderlinge vertrouwen op de proef gesteld. Wat begint als een romantisch ogend koppel wordt al snel onder druk gezet, waardoor duistere geheimen aan het licht komen die hun relatie op het spel zetten. 

Upon Entry
Still 'Upon Entry' via TMDB

Intens en intrigerend

“Upon Entry” slaagt erin om met een beperkte setting en een ogenschijnlijk saaie omgeving toch een intens en intrigerend verhaal te vertellen. Het grootste deel van de film speelt zich af met slechts twee tot vier mensen aan een tafel, maar de sterke dialogen en zenuwslopende onthullingen houden de kijker geboeid.

Gemiste kansen

Helaas laat het einde van de film te wensen over. Het voelt aan als een anticlimax en laat de kijker met een gevoel van onvoldaanheid achter. De opgebouwde spanning en intrigerende plotwendingen hadden kunnen leiden tot een krachtig slot, maar de film kiest voor een veiligere route zonder echte gevolgen voor de personages.

Conclusie

“Upon Entry” is een film die erin slaagt om een boeiend en zenuwslopend verhaal te vertellen, zelfs in de beperkte setting van een inspectieruimte. De acteerprestaties zijn indrukwekkend, en de beklemmende sfeer van het kleine kantoor zuigt je snel in het verhaal. Hoewel het einde een gemiste kans is, blijft de film een intrigerende kijkervaring. Een must-see voor liefhebbers van psychologische drama’s. “Upon Entry” is vanaf 21 september te zien in de bioscoop.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen