The Nerd Shepherd

Treinreizigers beleven een angstaanjagende rit in de Britse Horrorfilm “Howl”: Nu te zien op Prime Video

Howl

Horrorliefhebbers kunnen hun bloedstollende honger stillen met de Britse horrorfilm “Howl,” geregisseerd door Paul Hyett en uitgebracht in 2015. Deze enge film is nu beschikbaar om te streamen via Prime Video en belooft kijkers mee te nemen op een angstaanjagende reis door het duister. Met een getalenteerde cast en een origineel plot, is “Howl” een aanrader voor liefhebbers van het horror-genre.

“Howl” begint met Joe Griffin (gespeeld door Ed Speleers), een Alpha Trax treinbeveiliger, die zijn nachtdienst draait op een passagierstrein die om middernacht uit Londen vertrekt. Zijn enige troost is de kans om tijd door te brengen met zijn onbeantwoorde liefde, Ellen (gespeeld door Holly Weston). 

LEES OOK | Korte film die het begin markeerde van de Saw-franchise trekt opnieuw veel interesse

Howl
Still 'Howl' via TMDB

Een paar mijl voor het bereiken van het eindstation, Eastborough, raakt de trein bijna ontspoord in een bosrijk gebied wanneer deze een hert raakt. De machinist moet een noodstop maken om de situatie te controleren en vindt het dode hert vastgeklemd aan de wielen, dat hij probeert te verwijderen. Terwijl hij worstelt met het karkas van het hert, wordt hij aangevallen en gedood door een weerwolf.

De overgebleven passagiers, waaronder Kate (gespeeld door Shauna Macdonald), Adrian (Elliot Cowan), Matthew (Amit Shah), Billy (Sam Gittins), Nina (Rosie Day), Paul (Calvin Dean), Ged (Duncan Preston) en zijn vrouw Jenny (Ania Marson), zijn zich niet bewust van het gevaar buiten. Ze ontdekken echter dat een noodteam de trein niet kan bereiken vanwege omgevallen bomen langs het spoor. Daarom overtuigen ze Joe en Ellen ervan om hen de trein te laten verlaten en te proberen naar Eastborough te lopen.

Al snel ontdekken Joe en Ellen het lichaam van de vermoorde machinist terwijl ze door het bos lopen, wat hen ertoe aanzet om iedereen terug naar de trein te haasten. Een weerwolf achtervolgt hen echter en bijt Jenny in haar been voordat ze in veiligheid wordt getrokken.

Howl
Still 'Howl' via TMDB

De regisseur, Paul Hyett, staat bekend om zijn werk op het gebied van speciale effecten, creaturen, protheses en make-upontwerp in samenwerking met de bekende Britse horrorregisseur Neil Marshall. Hyett heeft zijn sporen verdiend met zijn bijdragen aan eerdere films van Marshall, zoals “Doomsday,” “The Descent,” “Centurion,” en “Dog Soldiers,” waarvan de laatste uit 2002 ook een weerwolfhorrorfilm was.

“Howl” biedt kijkers een angstaanjagende ervaring in de vorm van een bloedstollend overlevingsdrama. Met een getalenteerde cast en een ervaren regisseur belooft deze film een onvergetelijke ervaring voor alle liefhebbers van het horrorgenre. Dus, als je op zoek bent naar een huiveringwekkende film om thuis te bekijken, zorg er dan voor dat je “Howl” niet mist op Prime Video.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen